Majitelia z NBA chcú priviesť do Detroitu MLS

NETKY.SK • 27 Apríl 2016, 10:31 • 2 min
Majitelia z NBA chcú priviesť do Detroitu MLS

DETROIT - Majitelia dvoch klubov basketbalovej NBA sa dali dokopy, aby priviedli Detroit na futbalovú mapu. Tom Gores z Detroitu Pistons a Dan Gilbert z Clevelandu Cavaliers spolupracujú na projekte novej organizácie Major League Soccer (MLS).

slovakia

left justify in out

Komisár súťaže Don Grabner nedávno zaradil mesto medzi kandidátov na rozšírenie v roku 2020, ale za favoritov označil St. Louis a Sacramento. Detroit sa ocitol v skupine so San Diegom, San Antoniom, Austinom a Cincinnati.
"Detroit je na vzostupe a šport by mal byť v prvej línii pri obnove tunajšieho občianskeho života. Sme nadšení víziou klubu MLS v Detroite, pracujeme na vybudovaní skupiny vlastníkov naprieč rôznymi investičnými oblasťami," uviedli v spoločnom vyhlásení absolventi Michiganskej štátnej univerzity.

 

"Futbal patrí k najrýchlejšie sa rozvíjajúcim športom na svete. Má silnú základňu vášnivých priaznivcov a celosvetový dosah. Futbalový tím by dodal mestu nový impulz," myslí si detroitský rodák Gilbert, ktorý investoval 2,2 miliardy dolárov do spustenia nových či obnovy starých obchodných prevádzok v meste.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona