Majitelia prevádzok v Ríme protestovali proti obmedzeniam

NETKY.SK • 13 Apríl 2021, 08:53 • 2 min
Majitelia prevádzok v Ríme protestovali proti obmedzeniam

RÍM - Polícia v Ríme v pondelok zabránila stovkám nahnevaných majiteľov zatvorených prevádzok, ako sú reštaurácie či fitness centrá, aby sa dostali na námestie pred talianskym parlamentom.

slovakia

left justify in out

Taliansky premiér Mario Draghi vyhlásil, že pokiaľ sa pandemická situácia rýchlo nezlepší a tempo očkovania nezvýši, obmedzenia týkajúce sa stravovania v reštauráciách zostanú v platnosti ešte minimálne počas apríla. Demonštranti požadovali, aby vláda zrušila nariadenie, ktoré počas apríla zakazuje reštauráciám, kaviarňam a barom ponúkať svoje služby. Majitelia tvrdia, že vládne sľuby o náhrade za niektoré ich stratené príjmy nestačia na to, aby uživili svoje rodiny a vyplácali nečinných zamestnancov.

 

img

 

Prevádzkovatelia telocviční, kín, múzeí, divadiel a koncertných siení sa sťažujú, že nedostali pevne stanovený dátum, kedy môžu otvoriť dvere pre verejnosť. Polícia v Ríme tak mala prácu nazvyš, a musela zabrániť stovkám nahnevaných majiteľov zatvorených prevádzok, ako sú reštaurácie či fitness centrá, aby sa dostali na námestie pred talianskym parlamentom.

 

Mohlo by vás zaujímať: Biskupii sa tešia, že sa veriaci čoskoro vrátia do kostolov

 



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies