Majitelia potešili Sacramento, nie Seattle

NETKY.SK • 16 Máj 2013, 11:00 • 2 min
Majitelia potešili Sacramento, nie Seattle

DALLAS - Rada guvernérov basketbalovej NBA v súlade s odporučením relokačnej komisie zamietla návrh presťahovať klub Kings zo Sacramenta do Seattlu. Nesúhlasné stanovisko môže zmariť plány skupiny okolo Chrisa Hansena na kúpu organizácie.

slovakia

left justify in out

Nový investor počítal s presunom do Seattlu a premenovaním na SuperSonics, čo bol názov klubu v súčasnosti sídliaceho v Oklahoma City.

"Záujem veľkých miest o klub NBA nás teší, ale v tomto prípade je víťazom Sacramento," oznámil verdikt komisár NBA David Stern. 

Kings pôsobia v Sacramente od roku 1985. Domáce zápasy hrajú v hale Power Balance Pavilion pre 17 317 divákov, ktorú otvorili v roku 1988. O sťahovaní tímu, ktorý výsledkovo aj výkonnostne dlhodobo stagnuje, sa aj vinou nevyhovujúcej arény špekuluje už tri roky. Za jeho zotrvanie zápasí skupina na čele so starostom Sacramenta - bývalým hráčom NBA Kevinom Johnsonom. Stern vyzval rodinu Maloofovcov, ktorá Kings vlastní, aby sa s ňou dohodla na predaji.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona