Majitelia pôdy okolo budúcej diaľnice D4 nesúhlasia s výškou kompenzácie

NETKY.SK • 13 November 2015, 12:19 • 2 min
Majitelia pôdy okolo budúcej diaľnice D4 nesúhlasia s výškou kompenzácie

BRATISLAVA – Majitelia pôdy o rozlohe 50 hektárov okolo budúcej diaľnice D4 nesúhlasia s navrhnutou výškou kompenzácie za odkúpenie ich pozemkov.

slovakia

left justify in out

Vlastníci, ktorých je spolu 77, sa spoločne dohodli, že na ponuku na uzatvorenie kúpnej zmluvy, ktorú dostali od Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS), odpovie každý z nich opäť nesúhlasným stanoviskom. Pre TASR to potvrdila starostka Mestskej časti (MsČ) Bratislava Čunovo Gabriela Ferenčáková, ktorá je jednou z dotknutých vlastníkov.

„NDS poslala občanom už dvakrát kúpnopredajné zmluvy, napriek tomu, že sme im adresovali dve nesúhlasné stanoviská s odôvodnením, že táto cena je pre nás neadekvátna“, uviedla Ferenčáková s tým, že dohodu s NDS neodmietajú, ale nesúhlasia s navrhovanou kúpnou cenou 4,02 eura za meter štvorcový, ktorá je viac ako 15-násobne nižšia ako cena za pozemky priamo pod budúcou diaľnicou D4. Tieto pozemky vykúpila NDS za 67,43 eura za meter štvorcový.

 

Ako dnes uviedla pre TASR hovorkyňa NDS Eva Žgravčáková, „NDS vykupuje pozemky pod telesom diaľnice a rýchlostnej cesty za cenu určenú znalcom pre stavebné pozemky, nakoľko sú právoplatným územným rozhodnutím určené na zastavanie. V prípade kompenzačných opatrení však nepôjde o výstavbu, ale o zalesnenie predmetných pozemkov“, uzavrela Žgravčáková.

 

Vlastníci, z ktorých je 90 percent z Čunova, poslali prvé nesúhlasné stanovisko ešte v júli tohto roka Národnej diaľničnej spoločnosti aj najvyšším ústavným činiteľom, vrátane prezidenta SR .

 

Diaľnica D4, Bratislava Jarovce – Ivanka sever by mala odťažiť predovšetkým premávku na cestách medzi Bratislavou a satelitmi južne od Bratislavy.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies