Majitelia parížskej haly Bataclan chcú obnoviť vystúpenia do konca roka

NETKY.SK • 11 Február 2016, 06:39 • 2 min
Majitelia parížskej haly Bataclan chcú obnoviť vystúpenia do konca roka

PARÍŽ - Majitelia parížskej koncertnej haly Bataclan, kde vlani v novembri islamskí extrémisti zabili 89 ľudí, plánujú obnoviť vystúpenia ešte pred koncom tohto roka. Informovala o tom v stredu agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Bataclan je historickým miestom konania kultúrnych podujatí. Jeho charakteristická budova v štýle chinoizérie je však od udalostí z 13. novembra 2015 uzavretá. Pri koordinovaných útokoch zomrelo celkovo 130 ľudí, 350 utrpelo zranenia.

 

"Spravíme všetko, čo je v našich silách, aby sme zorganizovali vystúpenia pred koncom roka 2016," uviedli vo vyhlásení majitelia koncertnej haly Bataclan, ktorá sa nachádza v 11. parížskom obvode neďaleko Námestia republiky.

 

Hala patrila pred tragickými útokmi k hlavným miestam hudobných vystúpení. Pamiatku obetí masakry si medzitým uctili položením kvetín mnohí činitelia aj svetové hudobné hviezdy vrátane Madonny alebo členov skupiny U2.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies