Majitelia nočného klubu v Rumunsku skončili po požiari vo väzbe

NETKY.SK • 3 November 2015, 07:39 • 2 min
Majitelia nočného klubu v Rumunsku skončili po požiari vo väzbe

BUKUREŠŤ - Rumunská polícia v pondelok neskoro večer vzala do väzby troch majiteľov nočného podniku, pri požiari ktorého v piatok zahynulo 31 ľudí a takmer 200 utrpelo zranenia. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Požiar vypukol v piatok približne o 22.00 h počas pyrotechnickej šou v klube Colectiv v Bukurešti, kde sa vtedy nachádzalo okolo 400 prevažne mladých ľudí. Rumunská verejnosť podľa Reuters viní z tragédie miestne úrady, ktoré údajne vydávajú licencie na prevádzku nočných klubov bez toho, aby riadne preverili ich bezpečnostné opatrenia. Svoj hnev dávajú ľudia najavo na sociálnych sieťach pod heslom #CorruptionKills (Korupcia zabíja).

 

Po niekoľkohodinovom vypočúvaní prokuratúra oznámila, že vydala príkaz na umiestnenie troch majiteľov podniku Costina Mincua, Alina George Anastasescua a Paula Ganceu do väzby na najbližších 24 hodín. Stíhaní sú za zločin zabitia. Prokuratúra zároveň plánuje požiadať súd, aby väzbu predĺžil na 30 dní.

 

"Údaje a dôkazy svedčia o tom, že k požiaru došlo preto, lebo osoby spravujúce dané priestory povzbudzovali nadlimitné množstvo ľudí k vstupu do klubu, pričom jeho priestory neboli vybavené viacerými núdzovými východmi," píše sa v stanovisku prokuratúry. V podzemnom nočnom klube boli údajne iba jedny únikové dvere.

 

Majitelia podľa vyjadrenia prokuratúry dovolili, aby sa v interiéri konala pyrotechnická šou, pričom priestory klubu na to neboli uspôsobené. Nachádzali sa v ňom totiž horľavé izolačné materiály, ktoré majitelia použili pravdepodobne s cieľom znížiť náklady.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies