Majitelia nebudú trestaní za to, keď ich pes bezdôvodne napadne človeka

NETKY.SK • 11 December 2014, 17:53 • 2 min
Majitelia nebudú trestaní za to, keď ich pes bezdôvodne napadne človeka

BRATISLAVA - Majitelia psov nebudú trestaní za to, keď ich pes bezdôvodne napadne človeka a ublíži mu. Parlament dnes totiž odmietol novelu Trestného zákona, v ktorej poslanci Mosta-Híd navrhovali zaviesť novú skutkovú podstatu trestného činu ublíženia na zdraví.

slovakia

left justify in out

Trestného činu sa podľa návrhu Mosta-Híd mal dopustiť ten, kto inému, čo aj z nedbanlivosti, ublíži na zdraví tým, že ako majiteľ psa nedodrží povinnosť danú zákonom a v dôsledku toho jeho pes bezdôvodne niekoho pohryzne alebo poraní. "Cieľom je postihnúť páchateľov v postavení osôb zodpovedných za psa, následkom konania alebo opomenutia ktorých dôjde k ublíženiu na zdraví inej osoby," vysvetlili predkladatelia návrhu.
     

Most-Híd navrhuje upraviť aj niektoré podmienky na držanie psov. Bugárovci chcú, aby vodiť psa mimo chovného priestoru alebo zariadenia na chov mohla len osoba, ktorá je fyzicky a psychicky spôsobilá a schopná ho ovládať v každej situácii. Mala by byť povinná predchádzať tomu, aby pes útočil alebo iným spôsobom ohrozoval človeka alebo zvieratá.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies