Majitelia F1 chcú od roku 2021 zaviesť finančný strop nákladov

NETKY.SK • 6 Apríl 2018, 16:17 • 2 min
Majitelia F1 chcú od roku 2021 zaviesť finančný strop nákladov

Sakhir - Majitelia F1 chcú od roku 2021 zaviesť strop, ktorý obmedzí maximálne náklady na jednu sezónu a tím na 150 miliónov dolárov. Cieľom je zlacniť šport a dať šancu na úspech aj menším tímom.

slovakia

left justify in out

Majitelia zo spoločnosti Liberty Media sa v piatok stretli s predstaviteľmi tímov pred VC Bahrajnu, aby im predstavili svoje plány. "F1 je šport s bohatou históriou. Chceme ju zachovať, chrániť a posilniť tým, že uvoľníme potenciál F1. Chceme vytvoriť špičkovú svetovú športovú značku," povedal riaditeľ seriálu Chase Carey.

 

Prezentácia sa sústredila na päť aspektov: príjmy, športové a technické pravidlá a regulácie, náklady, pohonné jednotky a riadenie. Podľa nemeckého magazínu Auto, Motor und Sport chcú obmedziť výdavky na tím a sezónu na 150 mil. dolárov. V tejto sume by však nemali byť zahrnuté platy pretekárov. Najväčšie stajne Ferrari a Mercedes sú údajne proti týmto zmenám.

 

 

  

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona