Majitelia baseballového Chicaga prejavili záujem o kúpu londýnskej Chelsea

NETKY.SK • 17 Marec 2022, 13:40 • 2 min
Majitelia baseballového Chicaga prejavili záujem o kúpu londýnskej Chelsea

LONDÝN – Osud anglickej Chelsea ostáva aj v týchto dňoch nejasný. Klub, ktorému bolo po potrestaní bývalého majiteľa Romana Abramoviča zakázané obchodovať, by mohol skončiť v rukách nových vlastníkov.

slovakia

left justify in out

Londýnsky mančaft sa po včerajšom triumfe 2:1 na ihrisku Lille síce môže tešiť na štvrťfinálovú fázu prestížnej Ligy majstrov, viac dôvodov na radosť však nemá. Chelsea kvôli nariadeniu britskej vlády nemôže predávať hráčov, vstupenky a ani suveníry. Ide o reakciu na ruskú inváziu na Ukrajine. Exmajiteľ Abramovič bol totiž dlhé roky dobrým priateľom prezidenta Vladimira Putina.

 

 

Po uvalení sankcií sa začalo špekulovať, kto sa rozhodne klub kúpiť. Chelsea je totiž úradujúcim šampiónom Ligy majstrov a vo svete ide o zavedenú značku. Pôvodne sa hovorilo o záujemcoch zo Saudskej Arábie, podľa televízie Sky však do hry vstúpila rodina miliardára Thomasa Rickettsa, ktorá vlastní aj baseballové mužstvo Chicago Cubs, spoločne s Kenom Griffinom, zakladateľom investičného fondu Citadel. Americká skupina chce do piatku predložiť oficiálnu ponuku. Problém momentálne predstavuje fakt, že Abramovič nemôže klub predať kvôli tomu, že je jeho majetok zmrazený.

 

 

Rickettsová rodina vlastní Cubs od roku 2009 a klub pod jej vedením v roku 2016 ovládol Svetovú sériu MLB po 108 rokoch. Griffinov majetok odhaduje magazín Forbes na 26,5 miliardy amerických dolárov, čo z neho robí zatiaľ najbohatšieho záujemcu o kúpu Chelsea. V uplynulých dňoch dali najavo svoj záujem taktiež britský miliardár a dlhoročný fanúšik Chelsea Nick Candy, ako aj švajčiarsky podnikateľ Hansjörg Wyss.

 

img

 

Vedenie klubu bude na prípadného nového vlastníka čakať ako na vyslobodenie. Mužstvo má v súčasnosti obmedzené aj výdavky za cestovanie, a tak sa v prípade zápasov vonku musí zmestiť do rozpočtu 20 tisíc libier. Logistika, súvisiaca s cestou na zápas LM proti Lille, sa doriešila ešte pred sankciami, a tak mohli hráči a realizačný tím využiť lietadlo. Po novom však budú musieť cestovať autobusom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Róbert Krupár
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies