Majiteľa malej ZOO pri obci Oškerda napadol lev, muž zraneniam podľahol

NETKY.SK • 16 Máj 2023, 13:20 • 2 min
Majiteľa malej ZOO pri obci Oškerda napadol lev, muž zraneniam podľahol

OŠKERDA - Majiteľa malej ZOO pri obce Oškerda v Kysuckom Novom Meste napadol lev, muž zraneniam podľahol. Na mieste sa nachádzajú záchranné a policajné zložky.

slovakia

left justify in out

Vo výbehu exotických šeliem na ranči v Kysuckom Novom Meste-Oškerde našli v utorok mŕtveho muža. Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Žiline Zuzany Šefčíkovej určí presnú príčinu smrti až pitva. Doplnila, že policajti prijali oznámenie, že muž sa nevrátil z výbehu exotických šeliem. "Na miesto okamžite privolali všetky dostupné sily a prostriedky s cieľom riadneho zabezpečenia miesta. V súčasnosti sa na mieste robia prvotné úkony a z uvedeného dôvodu nie je možné poskytnúť žiadne bližšie informácie," povedala Šefčíková.

 

Keďže ide o prípad s exotickou šelmou, bol na miesto privolaný aj veterinár, dodala krajská policajná hovorkyňa. Na ranči zasahovali aj zdravotní záchranári. "Po zabezpečení výbehu šeliem boli na mieste identifikované časti ľudského tela. Na miesto bol privolaný obhliadajúci lekár s cieľom zabezpečenia ďalších procesných úkonov," uviedla hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby (OS ZZS) Alena Krčová. V areáli ranča chovajú množstvo zvierat, medzi nimi aj exotické, ako sú levy, tigre či opice.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies