Majiteľ Wiganu namočil klub do Mackayovho blata

NETKY.SK • 21 November 2014, 10:00 • 2 min
Majiteľ Wiganu namočil klub do Mackayovho blata

WIGAN - Majiteľ druholigového anglického futbalového klubu Wigan Athletic Dave Whelan si na seba uplietol poriadny bič, keď sa rozhodol, že sa postaví na obranu trénera Malkyho Mackaya.

slovakia

left justify in out

Ten je na Britských ostrovoch v nemilosti od augustovej aféry, keď sa dostal na verejnosť obsah jeho komunikácie so šéfom skautingu Iainom Moodym z obdobia spoločného pôsobenia v Cardiffe. V textových správach, ktoré si navzájom vymieňali, nebola núdza o antisemitské, rasistické, sexistické a homofóbne poznámky. Napriek tomu všetkému Whelan Mackaya angažoval a považoval za potrebné pridať aj vlastný komentár. V rozhovore pre denník Guardian povedal, že sa mu trénerove slová o Židoch nezdajú byť urážlivé. "Myslím si, že ľudia židovského pôvodu zhŕňajú peniaze viac ako hocikto iný. Nepovažujem to za urážku," uviedol 77-ročný podnikateľ a zľahčil aj Mackayove vyjadrenia o Číňanoch.

 

Whelan si tým pohneval židovskú radu, kritizuje ho aj organizácia proti diskriminácii v anglickom futbale Kick It Out: "Nastolil otázku, či je vhodnou osobou pre riadenie profesionálneho futbalového klubu." 

 

Mackayov príchod do Whiganu vyháňa z klubu aj sponzorov. Na dresoch "Latics" už viac nebude viac logo firmy Premier Range. 

 

Bývalý účastník Premier League sa momentálne nachádza v pásme zostupu z The Championship. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies