Majiteľ Wi-Fi pomenoval prístroj takým slovným spojením, že priestory posilňovne musela evakuovať polícia

NETKY.SK • 20 Apríl 2018, 13:48 • 2 min
Majiteľ Wi-Fi pomenoval prístroj takým slovným spojením, že priestory posilňovne musela evakuovať polícia

Istý americký majiteľ Wi-Fi v snahe o originalitu prekročil istú hranicu a spôsobil tak zbytočné problémy.

slovakia

left justify in out

Pripojenie Wi-Fi je dnes absolútne bežnou záležitosťou. Či už sme v kaviarni, telocvični či dokonca v parku, mobilný telefón nám vyhľadá hneď niekoľko zdrojov signálu. Aby bolo jasné, ktorá sieť pochádza odkiaľ, každá má vlastné meno. Pri ich kreovaní sa mnohí nechajú uniesť a v snahe o vtipnosť a originalitu často zachádzajú priďaleko. Podobne to bolo aj v tomto prípade, kedy kvôli názvu Wi-Fi museli evakuovať celú posilňovňu.

 

Kuriózny prípad riešila nedávno michiganská polícia, ktorá bola privolaná do jednej z miestnych telocviční po tom, ako ju zalarmovali jej zamestnanci. Na problém ich vraj upozornil jeden zo zákazníkov, ktorý v priestoroch fitness centra pri vyhľadávaní internetového pripojenia narazil na signál s názvom Remote detonator, teda v preklade „diaľkový detonátor“. Nakoľko bombových útokov pribúda, polícia si nemohla dovoliť na toto podozrenie nereagovať a na miesto ihneď vyrazili. Po príchode celý objekt evakuovali.

 

Za pomoci techniky aj psov cvičených na hľadanie výbušnín prešli celý objekt a jeho okolie, no žiadnu bombu nenašli. Ako muži zákona uviedli, napriek tomu, že majiteľ Wi-Fi „postavil do pozoru“ niekoľko ľudí, zo zákona mu nič nehrozí. V tomto prípade incident nemožno označiť dokonca ani za priestupok, bombou sa totiž nikto nevyhrážal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona