Majiteľ Tesla S používa svoje auto na ťaženie Bitcoinu

NETKY.SK • 4 December 2017, 19:30 • 2 min
Majiteľ Tesla S používa svoje auto na ťaženie Bitcoinu

NEW YORK – Mysleli ste si, že ťaženie Bitcoinov pomocou smartfónov alebo hydro ťažba sú revolučné metódy? Istý majiteľ elektromobilu Tesla S prišiel s veľmi inovatívnym spôsobom ťaženia tejto kryptomeny.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Využíva totiž bezplatnú elektrickú energiu zo super nabíjačky svojho vozidla. Majiteľ Tesly S si do kufra nainštaloval počítač ťažiaci Bitcoin, ktorý je nabíjaný z auta.


Je to veľmi zaujímavý spôsob, ako ťažiť kryptomeny a pre majiteľa aj veľmi lukratívnym zároveň, keďže jeho prevádzkové náklady sú takmer nulové. Hlavnou investíciou je len cena samotného ťažiarskeho zariadenia, ako aj príslušné vybavenie a príslušenstvo.

 

img

 

Každá minca má dve strany

Skúmanie inovatívnych a kreatívnych metód ťažby virtuálnych mien je vždy veľmi zaujímavé kvôli neustálemu rastu cien digitálnych mien, najmä Bitcoinu.

Použitie super nabíjačiek elektrických vozidiel, ako je aj model Tesla, môže byť dobrým nápadom, ale môžu vzniknúť aj problémy. Jedným z nich je možnosť, že sa môžu poškodiť vnútorné časti vozidla, keďže ťažobné zariadenie produkuje veľa tepla. Pškodiť sa môže aj samotný akumulátor auta, ak by sa používal k nepretržitej ťažbe kryptomien.

 

img

 

Napriek svojmu veľkému potenciálu a pravdepodobne dobrým ziskom by sa každý majiteľ elektromobilu mal dôkladne zamyslieť, či bude využívať svoje vozidlo na ťažbu digitálnej meny, keďže by to po čase mohlo mať nepriaznivý dopad na výkon auta. Tí, ktorí chcú ťažiť kryptomeny, by sa mohli porozhliadnuť aj po iných metódach, ako napríklad využívanie obnoviteľnej energie zo solárnych panelov.

 

img

 

Vzhľadom na to, že nové technológie sú väčšinou v počiatočných fázach vývoja, tak by odrádzajúcim faktorom mohla byť ich zaobstarávacia cena. Keď by ste napriek tomu chceli ťažiť Bitcoin alebo inú kryptomenu nejakou inovatívnou metódou, tak sa pripravte na veľkú počiatočnú investíciu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies