Majiteľ potopeného kórejského trajektu sa skrýval v chatke s kuframi plnými peňazí

NETKY.SK • 23 Júl 2014, 14:34 • 2 min
Majiteľ potopeného kórejského trajektu sa skrýval v chatke s kuframi plnými peňazí

SOUL - Najhľadanejší muž v Južnej Kórei, ktorého rozkladajúce sa telo objavil jeden farmár 12. júna v ovocnom sade, unikal zatknutiu ukrytý za tajným múrom drevenej chatky s kuframi plnými hotovosti pri ruke, informovala dnes prokuratúra.

slovakia

left justify in out

Podnikateľ Ju Pjung-un stál na čele rodiny vlastniacej firmu, ktorá prevádzkovala stroskotaný trajekt Sewol. Pri jeho havárii zahynulo v apríli vyše 300 ľudí, najmä detí na školskom výlete. 

 

Telesné pozostatky tohto 73-ročného muža sa podarilo identifikovať až tento týždeň, vyše mesiac po jeho objavení. Ležalo vedľa výtlačku knihy, ktorej bol autorom, a prázdnych fliaš od alkoholu.

 

Keď sa žalobcovia vrátili minulý mesiac do chatky po vypočutí si svedectva jeho asistenta, objavili dva kufre s finančnou hotovosťou 830 miliónov wonov (810.800 dolárov) a 160.000 dolárov. Chatka stojí na predmestí Sunčchonu, mesta na juhu Kórey, asi dva kilometre od sadu, kde sa našlo jeho telo.

 

Podnikateľovi Ju Pjung-unovi sa rozsiahlemu vnútroštátnemu policajnému pátraniu dlho darilo unikať, za čo si vláda vyslúžila ostrú kritiku občanov.

 

V utorok polícia informovala, že nájdené telo patrí podľa DNA testov a odtlačkov prstov hľadanému podnikateľovi. Policajného šéfa povereného prípadom v utorok odvolali z funkcie za to, že si polícia nespojila knihu s telom a nedokázala ho identifikovať skôr. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies