Majiteľ Medical Group chystá pre súťaž personálne zmeny

NETKY.SK • 11 November 2014, 17:56 • 2 min
Majiteľ Medical Group chystá pre súťaž personálne zmeny

BRATISLAVA - Predstavenstvo spoločnosti Medical Group SK a jej generálna riaditeľka Erika Bilá vážne zlyhali, keď sa firma zapojila do tendrov, ktoré s náplňou jej práce nesúvisia, tvrdí to predseda dozornej rady Juraj Koval, ktorý sa označuje za jediného vlastníka Medical Group SK.

slovakia

left justify in out

Ten v stanovisku zaslanom médiám vysvetľuje, že firma sa zaoberá najmä distribúciou liekov a zdravotníckeho materiálu, a nie dodávkou medicínskej techniky. Koval zvoláva na stredu rokovanie spoločnosti Medical Group Europe, a.s. Praha a Medical Group SK, a.s. za účelom odvolania generálnej riaditeľky a predsedníčky predstavenstva z funkcií v týchto spoločnostiach. Ohlasuje aj ďalšie personálne zmeny, za dozornou radu, ktorá je zložená z jeho nominantov, si stojí.

 

Medical Group SK sa dostala do povedomia pre tender na dodávku CT prístroja pre piešťanskú nemocnicu, ktorého sa stala víťazom. Podľa opozície bol prístroj predražený, poukazovala aj na to, že v spoločnosti pôsobil v minulosti predseda parlamentu Pavol Paška. Pre tento prípad odstúpila z funkcie ministerky Zuzana Zvolenská, prišlo aj k zmenám v správnej i dozornej rade nemocnice. 

 

"Zajtrajším dňom naša firma vyvodí konzekvencie voči manažmentu spoločnosti, ktorý sa dopustil vážnych prešľapov, a to bez nášho vedomia, a týmto krokom považujeme kauzu za uzatvorenú," vyhlásil Koval. Ďalšie útoky na svoju spoločnosť bude vnímať ako snahu o poškodenie jej povesti, je pripravený použiť všetky právne prostriedky, aby firmu ochránil. 

 

"Chcem vyjadriť ľútosť a znepokojenie nad tým, že sa značka Medical Group stala predmetom politického boja, a že došlo v súvislosti s ňou k vysloveniu množstva dezinformácií a klamstiev," uviedol Koval. Vyhlasuje, že ani predseda parlamentu ani skupina Penta, ktorá bola so spoločnosťou spájaná, nemajú v Medical Group žiadny vlastnícky podiel, a ani sa na riadení a rozhodovacích procesoch spoločnosti nepodieľajú. 

 

Spoločnosť Medical Group už stihla vydať jedno stanovisko, v ktorom sa ohradila voči tvrdeniam opozície a vysvetľovala aj konečnú sumu za CT prístroj. Agentúre SITA sa nepodarilo skontaktovať sa priamo s Jurajom Kovalom, či aj prvotné prehlásenie je jeho iniciatíva. 

 

Na svojom webe sa Medical Group SK prezentuje ako distribučná spoločnosť špecializujúca sa na komplexné zásobovanie zdravotníckych zariadení a lekární liekmi, zdravotnými pomôckami, špeciálnym zdravotníckym materiálom, prístrojovou technikou a spotrebným materiálom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies