Majiteľ Leedsu: Ak má Mourinho gule, príde trénovať náš tím

NETKY.SK • 18 Apríl 2016, 15:57 • 2 min
Majiteľ Leedsu: Ak má Mourinho gule, príde trénovať náš tím

LEEDS - Massimo Cellino, kontroverzný majiteľ anglického druholigového futbalového klubu so slávnou minulosťou Leeds United, vyrukoval s ponukou pre portugalského trénera Josého Mourinha a nezabudol k nej pribaliť aj tradične prostorekú poznámku.

slovakia

left justify in out

Päťdesiattriročný "The Special One" Mourinho naposledy viedol mužstvo úradujúceho anglického šampióna FC Chelsea. Vo funkcii skončil v decembri minulého roka, odvtedy je bez práce. Jeho meno sa počas ostatných týždňov spája najmä v súvislosti s Manchestrom United, viesť "červených diablov" však podľa Cellina nie je žiadna výzva.

"Povedal som Mourinhovi: 'ak máš gule, mal by si prísť a trénovať Leeds. Doveď Leeds do Premier League a potom do Ligy majstrov.' To sú gule," vyhlásil Cellino v rozhovore pre The Telegraph. "Chceš hrať futbal - tak poď so mnou do Leedsu. Mourinho, tak ako ostatní, sa musí sám seba pýtať, či je ešte stále tréner. Ako to zistíte? Azda príchodom do Manchestru United? Podľa mňa dobrý tréner musí stále nanovo dokázať, že je dobrý tréner. Príď a presvedč ma," povedal Cellino, ktorý priznal aj dialóg s krajanom Carlom Ancelottim.

 

Taliansky kouč prevezme od novej sezóny mužstvo nemeckého šampióna Bayern Mníchov. "Ancelotti mi zavolal: 'Massimo, priveď klub do Premier League a prídem, pretože Anglicko je jediné miesto, kde by som sa chcel vrátiť,'" uzavrel Cellino.

Leeds United sa pred 15 rokmi prebojoval do semifinále Ligy majstrov 2000/2001, momentálne sa však potáca v strede tabuľky druhej najvyššej anglickej súťaže The Championship bez šance na prienik do elitnej Premier League. Počas éry Massima Cellina, teda od roku 2013, viedli Leeds United Brian McDermott, Dave Hockaday, Neil Redfearn, Darko Milanič, opäť Neil Redfearn, Uwe Rösler a Steve Evans, súčasný kormidelník mužstva. Podľa viacerých anglických médií je jedným z favoritov na pozíciu trénera Leedsu niekdajší taliansky reprezentant Fabio Cannavaro.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona