Majiteľ Deportiva Alavés chce finále Copa del Rey v Bilbau

NETKY.SK • 9 Február 2017, 16:44 • 2 min
Majiteľ Deportiva Alavés chce finále Copa del Rey v Bilbau

VITORIA-GASTEIZ - Majiteľ španielskeho futbalového klubu Deportivo Alavés Josean Querejeta si želá, aby sa finále tamojšej pohárovej súťaže Copa del Rey uskutočnilo na štadióne San Mamés v Bilbau.

slovakia

left justify in out

Baskický klub vo štvrtkovom odvetnom dueli semifinále Španielskeho pohára zdolal Celtu Vigo 1:0 a v súčte s bezgólovou remízou z prvého zápasu postúpil do finále. V ňom sa Alavés 27. mája stretne s obhajcom trofeje FC Barcelona.

"Opýtam sa prezidenta futbalovej federácie (RFEF) Ángela Maríu Villara, či by sa zápas mohol odohrať na San Mamés. Tento štadión by bol ideálnym miestom pre našich fanúšikov," povedal Querejeta pre rozhlasovú stanicu Cadena Ser.

Štadión v Bilbau, ktorý bude jedným z dejísk ME 2020, leží iba 62 km od Vitorie, domovského mesta Deportiva Alavés. Oproti stánku Atlética Madrid má nižšiu kapacitu približne o 2000 miest.

"Pre našich podporovateľov je Bilbao najbližšie možné miesto, na finále by ich mohlo prísť veľa. Kapacita madridského Štadióna Vicenteho Calderóna a San Mamés je podobná, ale San Mamés je modernejší a máme to bližšie. Dúfam, že fanúšikovia Athletica Bilbao budú nadšení, keď budú môcť vo finále fandiť baskickému tímu. Nemyslím si, že klub z Bilbaa bude mať niečo proti tomu, aby sa hralo na jeho štadióne," doplnil Josean Querejeta.

Stanovisko katalánskeho klubu k dejisku finále zatiaľ nie je známe. V roku 2015 sa finále Copa del Rey medzi Athleticom Bilbao a FC Barcelona (1:3) odohralo na Camp Nou, domovskom štadióne druhého menovaného tímu.

Tím trénera Luisa Enriqueho sa môže stať prvým mužstvom od roku 1953 s titulom v Copa del Rey v troch sezónach po sebe.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies