Majiteľ AS Trenčín chce nový štadión a boj o titul

NETKY.SK • 7 Jún 2014, 11:56 • 2 min
Majiteľ AS Trenčín chce nový štadión a boj o titul

TRENČÍN - Majiteľ úradujúceho slovenského vicemajstra vo futbale AS Trenčín Tschen La Ling odhalil smelé ambície, ktoré má s klubom v nasledujúcich rokoch.

slovakia

left justify in out

Prioritou pre bývalého holandského reprezentanta je, aby pod Čákovým hradom vyrástol nový moderný štadión. "Aby sme mohli napredovať, potrebujeme nový štadión, to je úplne jasné. Určite sa budeme posúvať, o tom nepochybujeme, ale našou prioritou sa musí v najbližších rokoch stať vybudovanie nového štadióna. Máme podporu Slovenského futbalového zväzu aj samosprávy, čo je veľmi dôležité. Nie je to len o peniazoch, ale najmä o spolupráci a vzájomnej dôvere. Podpora samosprávy musí byť ešte väčšia, pretože to nie je len o štadióne, ale o zlepšení infraštruktúry ako celku. Na futbal chceme pritiahnuť celé rodiny, plánujeme vzdelávať deti, ale ako to máme urobiť bez primeraného moderného a pekného štadióna? Ak všetko pôjde podľa našich predstáv a podporí nás samospráva, už v septembri by sme chceli začať s búracími prácami oválu. Ukončenie celej prestavby by malo byť v lete 2016. Štadión bude presvetlený, moderný, s kapacitou 8 - 9-tisíc divákov," povedal v rozhovore sobotňajšie vydanie denníka Šport 58-ročný rodák z Haagu.

 

Trenčania sa zásluhou druhého miesta v Corgoň lige 2013/2014 prebojovali do 2. predkola Európskej ligy, v ktorej účinkovali aj počas nedávno skončenej sezóny. Domáci zápas však odohrajú na štadióne v Dubnici nad Váhom. Aj všetky nasledujúce domáce duely AS v pohárovej Európe počas nadchádzajúceho ročníka by sa hrali v Dubnici. 

 

Majiteľ klubu má veľké ambície a v blízkej budúcnosti by s ním chcel zaútočiť na ligový primát. "Keď sa nám podarí dokončiť štadión, budú nasledovať ďalšie kroky - boj o majstra a Ligu majstrov," uzavrel Tschen La Ling. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies