Majetok skrachovanej Air Slovakia nedosahuje ani 500.000 eur

NETKY.SK • 14 September 2010, 07:10 • 2 min
Majetok skrachovanej Air Slovakia nedosahuje ani 500.000 eur

Majetok skrachovanej Air Slovakia nedosahuje ani 500.000 eur

slovakia

left justify in out

img

Majetok skrachovaného leteckého dopravcu Air Slovakia dosahuje podľa aktuálneho súpisu 468.971,69 eura. Najväčšiu položku, viac ako 95 % z celkovej sumy, tvoria nehnuteľnosti. Informuje o tom konkurzný správca spoločnosti Jozef Pukalovič v dnešnom vydaní Obchodného vestníka.
      Letecká spoločnosť sa nachádza v konkurzne od začiatku júna tohto roka, keď o tom rozhodol Okresný súd Bratislava I. Dopravca sa tesne pred vyhlásením konkurzu neúspešne pokúšal spoločnosť reštrukturalizovať. Air Slovakia ešte v máji prišla aj o licenciu na vykonávanie leteckej dopravy.
      Problémy Air Slovakia boli medializované začiatkom tohto roka. Letiská zadržiavali spoločnosti lietadlá, nedostala ani zaplatené za prenájom lietadiel. Rezort dopravy tak pre finančné problémy dopravcu vydal rozhodnutie o zrušení jeho licencie, ktorá oprávňuje vykonávať prepravu osôb v civilnom letectve za odplatu.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona