Majetok L. Bašternáka, ktorý prepadol štátu, sa bude preverovať

NETKY.SK • 9 August 2019, 13:41 • 2 min
Majetok L. Bašternáka, ktorý prepadol štátu, sa bude preverovať

BRATISLAVA - V dnešných hodinách sa Ministerstvo spravodlivosti (MS) rozhodlo, že si preverí dohľad správkyne majetku Ladislava Bašternáka z dôvodu nezverejnenia niektorých údajov.

slovakia

left justify in out

MS si preverí, prečo správkyňa konkurznej podstaty majetku Lenka Ivanová nezverejňuje podrobnosti vo verejne dostupnom Registri úpadcov. rezort toto prehlásenie uviedol na sociálnej sieti.

 

 

Podľa hovorkyne rezortu spravodlivosti Zuzany Drobovej zaslalo ministerstvo správkyni Ivanovej výzvu na vyjadrenie sa k podnetu, ktoré očakávajú v lehote do 15 dní. Pokiaľ sa tak nestane, alebo keď bude vyjadrenie v rozpore s právnymi predpismi, celá vec sa začne prešetrovať.

 

img

 

Súd vyhlásil konkurz na majetok Ladislava Bašternáka v máji tohto roku. Podnikateľ v tomto období podľa viacerých médií prepísal viacero nehnuteľností na svoju manželku. Bašternáka v kauze neodvedenia dane a poistného odsúdil 14. marca trojčlenný senát odvolacieho Krajského súdu v Bratislave na nepodmienečný päťročný trest odňatia slobody. Jeho majetok prepadol v prospech štátu z dôvodu škody spôsobenej v značnom rozsahu.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies