Majetkové priznania neodovzdalo 11 verejných funkcionárov

NETKY.SK • 8 Apríl 2014, 11:07 • 2 min
Majetkové priznania neodovzdalo 11 verejných funkcionárov

BRATISLAVA – Majetkové priznania parlamentnému výboru pre nezlučiteľnosť funkcií do dnešného dňa neodovzdalo 11 verejných funkcionárov z celkového počtu 455 verejných funkcionárov, ktorí mali výboru priznania doručiť.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom dnes predseda výboru Viliam Novotný (SDKÚ-DS). Voči desiatim funkcionárom, ktorý priznanie nepredložili, môže výbor začať konania, jeden sa vzdal funkcie, voči tomu konať nemôžu.

 

Z členov vlády a poslancov predložili majetkové priznania v termíne do konca marca všetci s výnimkou štátneho tajomníka ministerstva obrany Miloša Koterca, ktorý podal priznanie o deň neskôr, 1. apríla. Aj voči nemu začne výbor konanie za oneskorené podanie priznania. Oneskorencom hrozí sankcia vo výške mesačného platu. Výbor teraz majetkové priznania kontroluje po formálnej i obsahovej stránke. 

 

Novotný ako predseda výboru bude iniciovať aj začatie konania pre podanie neúplného majetkového priznania voči generálnemu riaditeľovi Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) Marcelovi Foraiovi. Novotný už pred časom žiadal, aby Forai vysvetlil, akým spôsobom nadobudol byt v bytovom komplexe River Park v Bratislave. Forai listom výboru vysvetlil, že byt kupoval na úver, záložné právo ale nebolo zriadené na byt, ale na jeho dom. Forai však hovorí, že úver čerpal už v roku 2012, hoci v majetkovom priznaní za rok 2012 čerpanie úveru nepriznáva. V majetkovom priznaní za rok 2013 už úver potvrdzuje. 

 

Za neúplné majetkové priznanie hrozí verejným funkcionárom sankcia do výšky troch mesačných platov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies