Majerová priznala podvodné úverové konanie, dostala tri roky

NETKY.SK • 13 September 2016, 17:51 • 2 min
Majerová priznala podvodné úverové konanie, dostala tri roky

BANSKÁ BYSTRICA - Trest odňatia slobody vo výmere tri roky podmienečne za zločin úverového podvodu uložil dnes senát Okresného súdu v Banskej Bystrici 55-ročnej Alici Majerovej z tohto mesta. Rozsudok je právoplatný, pretože prokurátor i obžalovaná sa vzdali práva na odvolanie.

slovakia

left justify in out

Majerová v decembri 2008 v spoločnosti Profi Credit Slovakia uzatvorila zmluvu o revolvingovom úvere, na základe ktorej dostala úver vo výške 1 659,70 eura. Požičanú čiastku sa zaviazala vrátiť spolu s príslušným poplatkom v 48 pravidelných splátkach, ale doteraz tak neurobila. Navyše v zmluve uviedla nepravdivé údaje o svojom čistom mesačnom príjme, keď tvrdila, že zarába 564 eur, ale dostávala iba minimálnu mzdu a svoju solventnosť len predstierala. Opakovane podvod spáchala voči tej istej spoločnosti aj v januári 2009.


Na súde Majerová svoje konanie priznala a oľutovala. Tvrdila, že zostala bez zamestnania a vzhľadom na vek mala problém sa zamestnať. Vyhlásila, že od novembra by zamestnanie mala mať a dlh chce vrátiť.


Senát Majerovej uložil povinnosť spôsobenú škodu spolu s deväťpercentným úrokom z omeškania firme Profi Credit Slovakia nahradiť v päťročnej skúšobnej dobe. Zároveň sa v tom istom období musí podrobiť probačnému dohľadu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona