Majdan bude mať stále zastúpenie na kyjevskej radnici i v mestskej rade

NETKY.SK • 1 Jún 2014, 13:50 • 2 min
Majdan bude mať stále zastúpenie na kyjevskej radnici i v mestskej rade

KYJEV - Líder ukrajinskej strany UDAR Vitalij Kličko dnes ľuďom zhromaždeným na kyjevskom Námestí nezávislosti sľúbil, že ako nový primátor mesta bude iniciovať vznik stáleho zastúpenia Majdanu pri kyjevskej radnici a v mestskej rade. Informovala o tom dnes agentúry RIA Novosti.

slovakia

left justify in out

Kličko, ktorý podľa neoficiálnych výsledkov zvíťazil vo voľbách primátora Kyjeva, uviedol, že ako primátor chce byť v stálom kontakte s predstaviteľmi Majdanu.
     

 Agentúra UNIAN informovala, že svoje vystúpenie Kličko začal minútou ticha za obete protivládnych protestov a za príslušníkov vládnych síl, ktorí prišli o život počas prebiehajúcej tzv. protiteroristickej operácie na východe Ukrajiny.
      

Na Kličkove slová, že Majdan Ukrajine vrátil demokraciu a krajina teraz potrebuje "reštart" vládnych štruktúr, reagovali prítomní piskotom a vykrikovaním "Hanba!". Po upokojení situácie Kličko pokračoval v príhovore.
      

Zhromaždenie na Námestí nezávislosti má dnes za cieľ prediskutovať okrem iného aj budúcnosť Majdanu ako miesta, kde občania môžu slobodne vyjadrovať svoje názory.
      

Aktivisti, ktorí zostali na Námestí nezávislosti i v niektorých vládnych budovách, odmietajú Kličkove návrhy, aby blokádu ukončili. Kličko sa vyslovil za zlikvidovanie barikád a sprejazdnenie ulíc, najmä bulváru Kreščatyk. Má v pláne aj výstavbu pamätníka obetiam protivládnych nepokojov, ktorý by mal vzniknúť do februára budúceho roku, keď si Ukrajina pripomenie prvé výročie tragických udalostí na Majdane.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies