Magyar Nemzet:Ozval sa svedok, ktorý videl Roháča pri atentáte na ul.Aranykéz

NETKY.SK • 19 Máj 2011, 11:57 • 2 min
Magyar Nemzet:Ozval sa svedok, ktorý videl Roháča pri atentáte na ul.Aranykéz

Magyar Nemzet:Ozval sa svedok, ktorý videl Roháča pri atentáte na ul.Aranykéz

slovakia

left justify in out

img

V týchto dňoch sa v Budapešti ozval svedok, ktorý videl Slováka Jozefa Roháča na mieste budapeštianskeho bombového atentátu na ulici Aranykéz v roku 1998. Uviedlo to dnešné vydanie maďarského denníka Magyar Nemzet, podľa ktorého túto správu zdroj blízky Národnému úradu vyšetrovania (NNI) nepotvrdil, ale ani nevyvrátil.
      "O nijakom novom svedkovi zatiaľ neviem nič. Nie som o tom informovaný. Dalo sa však očakávať, že nejaká takáto osoba sa odrazu objaví," povedal dnes pre TASR právny zástupca Roháča Dušan Daňový.
      Podľa denníka v rámci terajšieho procesu proti Roháčovi sa môže vyriešiť aj ďalší trestný čin, ktorý doposiaľ nie je uzatvorený a ktorý vyvolal obrovský rozruch.
      Svedok údajne pracoval v okolí atentátu ako čašník a doteraz nesvedčil, lebo sa bál, že páchatelia odhalia jeho identitu.
      Pri atentáte 2. júla 1998 v centre Budapešti na ulici Aranykéz zahynuli štyri osoby a 25 ďalších bolo zranených. Išlo o vôbec prvý prípad v Maďarsku, keď zahynuli nevinní ľudia pri vybavovaní si účtov podsvetia.
      Budínsky ústredný obvodný súd rozhodol 20. apríla o vzatí Roháča do vyšetrovacej väzby. Podľa Hlavnej prokuratúry hlavného mesta Roháča zadržali v súvislosti s prípadom trestného činu úkladnej vraždy. Muža, ktorý je podozrivý zo zabitia mediálneho magnáta Jánosa Fenyöa taktiež z roku 1998, previezli zo Slovenska 18. apríla do Budapešti.
      Auto mediálneho magnáta rozstrieľal samopalom doposiaľ neznámy ozbrojený páchateľ na budínskej strane Margitinho ostrova, keď podnikateľ čakal na križovatke pri semaforoch.
      Páchateľ z miesta činu ušiel. Očití svedkovia videli iba terénne vozidlo a utekajúceho muža, ktorý pod jednou bránou zahodil kabát, čiapku a zbraň. V čiapke našli maďarskí kriminalisti vlas, ktorého DNA je údajne zhodné s Roháčovou DNA.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies