Magnum a Cornetto budú menšie, zo zdravotného hľadiska

NETKY.SK • 25 Január 2016, 10:35 • 2 min
Magnum a Cornetto budú menšie, zo zdravotného hľadiska

BRATISLAVA - Obľúbené nanuky Magnum a Cornetto budú menšie. Na jar tohto roku chystá spoločnosť Unilever zmeny ohľadne gramáže niektorých svojich zmrzlinových pochúťok.

slovakia

left justify in out

Nanuky by sa mali zmenžiť o desať až tridsať percent. Dôvod, ktorý uvádza firma je starostlivosť o zdravie svojich zákazníkov. „Stanovili sme strop 250 kalórií na jednu porciu, aby sme našim zákazníkom umožnili zdravšiu voľbu, keď si chcú vychutnať svoje obľúbené zmrzliny v rámci vyváženého životného štýlu,“ povedal pre magazín Grocery britský manažér Unileveru Noel Clarke.

 

Zmeny sa dotknú gramáže Magnumu Classic, ktorý sa zmenší zo 120 na 110 mililitrov. Gramáž Magnumu Almond klesne zo 110 na 100 mililitrov. Firma plánuje ušetriť aj na čokoláde. Balenie zmrzliny Ben & Jerry's sa zmenší dokonca až o tretinu, zo 150 na 100 mililitrov.

 

Cenu ale firma plánuje znížiť len o 26 percent. Tam, kde je zmenšenie produktu len o desatinu, zostane podľa britských médií cena nezmenená.

 

Magnum Infinity Chocolate & Caramel alebo Cornetto Choc ’N’ Ball, ktoré majú v súčasnosti 274 kalórií, prestane firma úplne vyrábať, uvádza etrend.sk.

 

Firma je už pod paľobu kritiky, že nenápadne zdražuje a ospravedlňuje to rečami o zdravej výžive. Britský manažér pre denník The Guardian priznal, že firma očakáva bojkot niektorých milovníkov zmrzliny, ale na druhej strane je presvedčená, že zákazníci „ocenia, čo sa snažia urobiť a nakúpia viac“.

 

Unilever podobný krok urobil už v roku 2012 v prípade zmrzlín Funny Feet, Twister a Calippo, keď ich objem znížil na jednotných 110 mililitrov.

 

Pred troma rokmi k rovnakému kroku dospel aj rovnomenný výrobca tyčiniek Mars. V prípade karamelovej tyčinky Twix firma gramáž znížila o 14 percent, z 58 na 50 gramov a v prípade Snickers o 17 percent, z 58 na 48 gramov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona