Magna poslala na Filipíny pomoc pre prvých 2500 ľudí

NETKY.SK • 16 November 2013, 10:25 • 2 min
Magna poslala na Filipíny pomoc pre prvých 2500 ľudí

BRATISLAVA - Humanitárna organizácia Magna priniesla na Filipíny pomoc pre prvých 2 500 ľudí. Pracovníci organizácie pripravili na ostrove Cebu hygienické balíčky a distribuujú ich do oblastí Meidelin a Daanbantayan, ktoré tajfún zničil až na 90 percent.

slovakia

left justify in out

Magna Deti v núdzi vysiela na Filipíny svoj tím a zo svojho fondu vyčlenila na pomoc sumu 10-tisíc eur. Zároveň vyzýva verejnosť, aby pomohla obetiam tajfúnu Haiyan.

Magna Deti v núdzi chce zisťovať v postihnutej oblasti, aké zdravotné či psychosociálne služby sú tam potrebné a bude sa snažiť pomôcť. Magna má s poskytovaním takýchto služieb skúsenosti z predošlých katastrof ako bolo zemetrasenie na Haiti, cyklón Nargis v Barme alebo tsunami. "Ľudia sú stále v šoku. Nikdy takú katastrofu v živote nevideli a neboli ani na také niečo pripravení. Nikto ich nevaroval. Vietor valcoval všetko, strechy domov lietali, prevracalo autá. K ich upokojeniu nepridávajú ani pravidelné otrasy zeme," hovorí Magna pracovník Romain Santon z ostrova Cebu na Filipínach. 

Verejnosť môže ľuďom na Filipínach pomôcť zaslaním SMS v tvare MAGNA na číslo 806, jej hodnota je tri eurá. SMS je ale pravidelná, teda ak ľudia majú záujem pomôcť jednorazovo, potrebné je následne zaslať SMS v tvare MAGNA STOP na číslo 806. Po takejto SMS ľudí z pravidelného prispievania vyradia. Takisto možno poslať finančnú pomoc na účet MAGNA DETI V NÚDZI, číslo účtu 1331793089/1111 UniCredit Bank Slovakia a.s., variabilný symbol 112013.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona