Magistrát v Bratislave chce vytvoriť jednotný mestský kamerový systém

NETKY.SK • 6 Júl 2016, 18:53 • 2 min
Magistrát v Bratislave chce vytvoriť jednotný mestský kamerový systém

BRATISLAVA – Bratislavský magistrát navrhuje vytvorenie jednotného mestského kamerového systému. Ten by zjednotil všetky existujúce kamerové systémy v hlavnom meste, a to Dopravného podniku Bratislava, štátnej i mestskej polície. TASR o tom informovala hovorkyňa Mestskej polície v Bratislave Ľubomíra Miklovičová.

slovakia

left justify in out

Jednotný mestský kamerový systém by podľa jej slov sprehľadnil tok financií a vytvorila by sa možnosť poskytnúť kapacity metropolitnej siete jednotlivým bratislavským mestským častiam podľa ich potrieb. "Integráciou jednotlivých kamerových systémov by bolo tiež možné prehodnotiť existujúce kamery. Tie, ktoré už nespĺňajú svoj účel, by sa mohli demontovať a umiestniť na nové miesta," spresnila Miklovičová.

 

Bratislavská mestská polícia momentálne rozširuje počet kamier, ktoré sú napojené na mestský kamerový systém. V júni nainštalovala a spustila dve nové kamery na jednom z najfrekventovanejších miest v Bratislave, a to na Michalskej veži a na jednom z obchodných domov pri Michalskej ulici. Mestskí policajti tak už majú v súčasnosti k dispozícii 92 kamier, ktoré sú otočné a digitálne. V najbližšom čase plánujú spustiť ďalších 26 kamier. Tie budú nainštalované v Starom Meste, Podunajských Biskupiciach, Novom Meste a v Karlovej Vsi. V minulom roku do kamerového systému investovala mestská polícia 135.000 eur, pričom nakúpila 17 kamier.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies