Magistrát upozornil košické školy na podozrivú bielu dodávku, neznámy muž deťom núkal cukríky

NETKY.SK • 11 Apríl 2016, 19:38 • 2 min
Magistrát upozornil košické školy na podozrivú bielu dodávku, neznámy muž deťom núkal cukríky

KOŠICE - Košický magistrát upozornil základné školy na podozrivú dodávku. Tá mala deťom skrížiť cestu a neznámy muž im mal ponúkať cukríky. Dnes bol magistrátu nahlásený druhý prípad.

slovakia

left justify in out

"V priebehu minulého týždňa nahlásila na oddelenie školstva riaditeľka jednej zo základných škôl informáciu, podľa ktorej v mestskej časti Dargovských hrdinov mala ráno cestou do školy zastaviť maloleté dieťa biela dodávka. Auto údajne chvíľu blokovalo dieťa, potom mu neznámy muž ponúkal cukríky. Z úrovne oddelenia školstva boli s riaditeľkou školy dohodnuté kroky zamerané na prevenciu a bezpečnosť školákov," uviedla k minulotýždňovému prípadu hovorkyňa mesta Košice Linda Šnajdárová. Dnes však podobnú udalosť nahlásila riaditeľka ďalšej základnej školy. Mesto preto požiadalo všetkých riaditeľov, aby prijali opatrenia.

 

"V rámci prevencie sme odporúčali školám informovať žiakov prostredníctvom hlásenia v školskom rozhlase o medializovanom nebezpečenstve, odporučiť žiakom nekomunikovať s neznámymi osobami, do školy a zo školy chodiť v skupinách žiakov, nie samostatne, po sídlisku na verejnom priestore pohybovať a zdržiavať sa v prítomnosti dospelej osoby a preukázateľným spôsobom informovať rodičov žiakov o aktuálnom nebezpečenstve. V prípade kontaktovania žiaka neznámou osobou podať neodkladne hlásenie na riaditeľstve školy a spolupracovať s Policajným zborom SR," spresnila Šnajdárová.

 

Zároveň dodala, že riaditeľov škôl požiadali, aby ďalšie prípady neodkladne hlásili na oddelenie školstva Magistrátu mesta Košice. Hovorca Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Alexander Szabó potvrdil, že sa prípadom zaoberajú.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies