Magického mladíka, na ktorom si hokejovo vylámali zuby aj Vlci zo Žiliny, si Bystrica vzala naspäť a neľutuje

NETKY.SK • 22 December 2020, 17:30 • 2 min
Magického mladíka, na ktorom si hokejovo vylámali zuby aj Vlci zo Žiliny, si Bystrica vzala naspäť a neľutuje

Bravúrne brankárske výkony z Levíc si rýchlo všimli v jeho domácom klube HC´05 Banská Bystrica. Správa o výborných výkonoch Filipa Belányiho sa dostala ak do mesta pod Urpínom.

slovakia

left justify in out

Bystričania ho stiahli do svojho tímu. A neľutujú. Na lavičku tento 19-ročný mladím posadil maďarskú jednotku Ádama Vaya a aj vďaka zákrokom Filipa Belányiho sa začalo Baranom opäť dariť.

 

img

 

Predtým bol totiž stiahnutý do Levíc, s ktorými majú úradujúci majstri spoluprácu podobnú farme.

 

A keď chytal za Levice Belányi, dokázali poraziť aj vedúcu a suverénnu Žilinu. Vlci si na banskobystrickom odchovancovi doslovne vylámali zuby, keď Levice vyhrali 4:0. Belányi chytil úczyhodných 56 striel Žiliny! Fotografií s jeho podobizňou je veľmi málo. Kto je zvedavý, tak takto napríklad vyzerá jeho profil na webovej stránke hokejistov Levíc.

 

 

„Priemerne inkasuje iba 1,99 gólu na stretnutie, pokryl až 94,5 percent striel súperov,“ napísal o tomto čarovnom brankárovi portál hokejovysvet.skBelányi k duelu s lídrom druhej najvyššej hokejovej ligy povedal: "Som veľmi šťastný, že sa mi podarilo vychytať nulu, ale určite budem musieť zaplatiť."

 

No zázračná sezóna sa ani zďaleka nezastavila. Po stiahnutí do extraligového tímu chytal Filip Belányi v dvoch dôležitých výhrach, ktoré dosiahli po príchode nového trénera Miroslava Chudého, ktorý vystriedal Norberta Javorčíka.

 

Belányi vychytal víťazstvo Baranov v Trenčíne 2:1 a aj vďaka tomuto mladíkovi ako strážcovi pomyselnej hokejovej svätyne sa podarilo brať body aj proti Detve, ktorú zdolali po samostatných nájazdoch 3:2. No a Belányi sa za svoje výborné výkony dokonca stal hráčom týždňa a bol aj v all-stars zostave ostatného kola.

 

 

Zaujal ešte aj v lete, počas prípravy, keď tiež nastupoval v drese s baranom na hrudi. Proti Novým Zámkom v auguste si vyslúžil ďalší superlatív. Jeho zákrok bol skutočne nádherný a stal sa zákrokom týždňa.

 

O banskobystrickom gólmanovi píše aj oficiálny portál SZĽH, kde má ešte lepšie výsledky, ako v Leviciach. „Devätnásťročný brankár mal parádny vstup do Tipos extraligy. V prvých dvoch stretnutiach po príchode z Levíc zaznamenal víťazstvá a bol veľkou oporou svojho tímu, keď v priemere inkasoval 1,46 gólu a mal 95,24 % úspešnosť zákrokov,“ napísal hockeyslovakia.sk.

 

 

Pod hradom Matúša Čáka chytil až 27 striel vojakov a dokonca proti Detve až 33 úspešných zákrokov. „Nadviazal tak na výkony z Levíc, kde v piatich štartoch mal 94,48 % úspešnosť zákrokov,“ doplnil portál. Mladík sa pritom nedostal do záverečnej nominácie trénera Petrovického na majstrovstvá sveta do 20 rokov. Pozrite si aj rozhovor s Jaroslavom Majzelom, bývalým brankárom a motivátorom.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona