Magic Johnson má údajne záujem o kúpu Los Angeles Clippers

NETKY.SK • 29 Apríl 2014, 12:18 • 2 min
Magic Johnson má údajne záujem o kúpu Los Angeles Clippers

LOS ANGELES - Majiteľovi basketbalistov Los Angeles Clippers Donaldovi Sterlingovi hrozí, že za jeho rasistické poznámky príde o vlastníctvo klubu. Vedenie zámorskej NBA podľa viacerých médií uvažuje o možnosti, že liga od Sterlinga Clippers odkúpi a následne ho ponúkne na predaj potenciálnym záujemcom.

slovakia

left justify in out

Medzi nich údajne patrí aj jeden z najlepších hráčov histórie súťaže a bývalá opora mestských rivalov Lakers Earvin "Magic" Johnson. Práve jeho šokujúco menoval Sterling v telefonickom rozhovore so svojou bývalou priateľkou, ktorej povedal, aby na zápasy Clippers "nevodila čiernych ľudí".

 

"Magic prejavil záujem, určite by sa chcel stať vlastníkom Clippers," citoval portál Yahoo Sports zdroj blízky Johnsonovi, ktorý sa po ukončení kariéry stal úspešným obchodníkom a je menšinovým majiteľom bejzbalového klubu Los Angeles Dodgers. Johnson má finančnú podporu zoskupenia Guggenheim Partners, s ktorými chcú vybudovať v Južnej Kalifornii športové impérium.

 

Legendárny "Magic" mal v minulosti záujem aj o kúpu svojho bývalého klubu LA Lakers, ktorý vlastní rodina Bussovcov. Tí sa však rozhodli, že klub napokon nepredajú.

 

K celej situácii ohľadne Sterlinga a LA Clippers sa v utorok popoludní vyjadrí aj vedenie ligy. Otázne je, či sa komisárovi NBA Adamovi Silverovi podarí dlhoročného majiteľa Clippers presvedčiť, aby klub ponúkol na predaj. Podľa viacerých právnikov nie je totiž možné, aby NBA Sterlingovi zobrala klub bez jeho súhlasu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies