Magazín Time zverejnil zoznam najvplyvnejších ľudí sveta

NETKY.SK • 19 Apríl 2013, 11:02 • 2 min
Magazín Time zverejnil zoznam najvplyvnejších ľudí sveta

BRATISLAVA - Americký týždenník Time zverejnil zoznam 100 najvplyvnejších ľudí sveta. Dostali sa doň politici a političky, herci a herečky, speváci a speváčky, ale i mladá aktivistka z Pakistanu, americká lyžiarka, čínska tenistka alebo problémový futbalista z Talianska.

slovakia

left justify in out

 Už po ôsmy raz je na zozname úradujúci americký prezident Barack Obama, pričom v ňom nechýba ani jeho manželka Michelle. Spomedzi politikov sa do stovky dostal aj severokórejský líder Kim Čong-un, prezident Európskej centrálnej banky Mario Draghi, filipínsky prezident Noynoy Aquino alebo americký senátor Rand Paul.

Filmový priemysel reprezentujú režisér Steven Spielberg, herečka a režisérka Lena Dunham, herečka Jennifer Lawrence, herec Daniel Day-Lewis a bollywoodsky herec a aktivista Aamir Kahn, hudobnú scénu zase spevák Justin Timberlake, rapper Jay-Z a jeho manželka Beyoncé. Svoje zastúpenie v ňom majú aj športovci, napríklad prvá Ázijčanka, ktorá vyhrala grandslamový tenisový turnaj Li Na, americký basketbalista LeBron James, taliansky futbalista Mario Balotelli či americká lyžiarka Lindsey Vonn. 

Spomedzi aktivistiek je na zozname najvplyvnejších ľudí sveta napríklad 15-ročná Malala Yousufzai z Pakistanu, ktoré sa stala symbolom odporu proti úsiliu Talibanu odstaviť dievčatá od vzdelávania. Detská aktivistka totiž už ako 11-ročná bojovala vo svojom blogu za práva dievčat na vzdelanie a zverejňovala zverstvá páchané Talibanom. Extrémisti za to tínedžerku vlani v októbri postrelili, keď nastupovala do školského autobusu. Time na svoj zoznam zaradil aj bývalú barmskú disidentku Aun San Su Ťij. 

Okrem spomenutých osobností patrí podľa redaktorov magazínu medzi 100 najvplyvnejších ľudí na Zemi aj pápež František, zakladateľ spoločnosti Space Exploration Technologies Corporation (SpaceX) Elon Musk alebo manželka britského princa Williama Catherine. Magazín Time bude mať po prvý raz v histórii v špeciálnom vydaní nie jednu, ale sedem rôznych obálok. V USA na nej budú Jay-Z, Lawrence, Musk, Yousufzai a Paul. Mimo Spojených štátov amerických sa na obálku dostanú Aamir Kahn alebo Li Na. Kompletný zoznam je dostupný na webstránke time100.time.com.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona