Mafiánsky klan získal milióny eur z peňazí určených migrantom, v putách skončil aj kňaz

NETKY.SK • 15 Máj 2017, 18:04 • 2 min
Mafiánsky klan získal milióny eur z peňazí určených migrantom, v putách skončil aj kňaz

RÍM - Talianska polícia zatkla 68 ľudí, vrátane kňaza a šéfa dobrovoľníckej skupiny nazvanej "Milosrdenstvo", a obvinila ich z toho, že sú spolčení s veľkým mafiánskym klanom, ktorý údajne získal milióny eur z verejných peňazí určených prijímaciemu centru pre migrantov. Polícia oznámila zatýkanie dnes.

slovakia

left justify in out

Generál karabinierov Giuseppe Governale pri dnešnom oznamovaní policajnej akcie charakterizoval podvod slovami: "Prijímacie centrum a skupina Milosrdenstvo boli pre mafiu ako bankomaty."

 

Vyšetrovatelia uviedli, že klan Arena patriaci do kalábrijskej mafie 'Ndrangheta si zabezpečil účasť na prevádzkovaní migračného centra v meste Isola di Capo Rizzuto v provincii Crotone v juhotalianskom regióne Kalábria vďaka prepojeniu so skupinou Milosrdenstvo a s jej šéfom Leonardom Saccom.

 

Dobrovoľnícka skupina Milosrdenstvo si podľa vyšetrovateľov najala na zásobovacie a stravovacie služby firmy riadené uvedeným klanom, ktorý údajne takto získal približne 36 miliónov eur z verejných zdrojov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona