Mafiánske zoznamy pravdepodobne unikli z prostredia polície

NETKY.SK • 4 Október 2011, 17:28 • 2 min
Mafiánske zoznamy pravdepodobne unikli z prostredia polície

Mafiánske zoznamy pravdepodobne unikli z prostredia polície - Krimi Dva takzvané mafiánske zoznamy, ktoré sa za posledné dni objavili na verejnosti, pravdepodobne unikli z prostredia polície. Informovala o tom dnes televízia Markíza.

slovakia

left justify in out

img

Dva takzvané mafiánske zoznamy, ktoré sa za posledné dni objavili na verejnosti, pravdepodobne unikli z prostredia polície. Informovala o tom dnes televízia Markíza. Dôkazom majú byť farebné fotografie, ktoré boli súčasťou zoznamu, ktorý má televízia k dispozícii.
Nové zoznamy sa týkajú údajnej zločineckej skupiny piťovcov. Podľa Markízy figuruje na zozname viac ako 40 mien aj s rodnými číslami, adresami, evidenčnými číslami áut i číslami zbrojných preukazov a zbraní, ktoré menovaní vlastnia. Navyše sú k zoznamom pripojené aj fotografie konkrétnych osôb. Práve fotografie sú podľa Markízy dôkazom, že zoznam je pravdepodobne z policajných kruhov. 
Televízia ich totiž u viacerých osôb porovnala s fotografiami na občianskych preukazoch či pasoch a boli identické. Snímka na občianskom preukaze alebo pase je pritom jedinečná, urobí sa len jedna na polícii a nikto iný ju nemá k dispozícii. V dokladoch sú fotografie čiernobiele, no farebné, aké boli na zozname, sú len v policajnej databáze.
"Nepopieram, samozrejme, že sú to fotky, ktoré na prvý pohľad vyzerajú ako fotky z policajných evidencií. Preto sa budeme snažiť pomocou výpočtových expertov a iných technických možností identifikovať tú osobu, ktorá tento zoznam alebo tento prehľad fotiek vypracovala," uviedol pre televíziu policajný prezident Jaroslav Spišiak.
Ako dodal, zoznam s fotografiami je pre neho novinkou a nikdy v živote ho nevidel. Priznal však, že prvý zoznam, ktorý uverejnil denník Nový Čas, je policajný, no bol vraj vypracovaný ešte za predchádzajúceho vedenia polície. "Podľa nášho intenzívneho šetrenia sme zistili, že bol vypracovaný určitý zoznam záujmových skupín v marci 2010. Presne nevieme, za akým účelom bol vypracovaný," opísal Spišiak.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies