Mafiánske zoznamy boli podľa J. Spišiaka ukradnuté z ÚBOK-u

NETKY.SK • 6 Október 2011, 18:04 • 2 min
Mafiánske zoznamy boli podľa J. Spišiaka ukradnuté z ÚBOK-u

Mafiánske zoznamy boli podľa J. Spišiaka ukradnuté z ÚBOK-u

slovakia

left justify in out

Zoznamy mien, ktoré médiá označili ako mafiánske zoznamy, boli odcudzené z prostredia Úradu boja proti organizovanej kriminalite. Tlačovým vyhlásením to oznámil policajný prezident Jaroslav Spišiak. 
"Vykonávame intenzívne šetrenie v súčinnosti s inšpekciou ministerstva vnútra, ktoré bude jednoznačne smerovať k identifikovaniu konkrétnych osôb zodpovedných za tento únik informácií," napísal Spišiak. Ďalej uviedol, že nejde o účelovo vypracované zoznamy členov organizovanej kriminality. "Ide o súbory mien, ktoré sa nachádzajú v určitých celkoch slúžiacich na dokumentovanie štruktúr zločineckých skupín v Bratislave," vysvetlil policajný prezident. Podľa neho nie sú všetky osoby na zoznamoch kmeňovými členmi zločineckých skupín. "V medializovaných zoznamoch sú uvedené aj osoby, ktoré sa na základe operatívneho rozpracovania záujmových osôb objavili ako kontakty záujmových osôb, napríklad obchodní partneri alebo právni zástupcovia. Tieto osoby nie sú predmetom operatívneho rozpracovania," uviedol Spišiak, ktorý v tejto súvislosti odmietol nazývať zverejnené zoznamy ako mafiánske. 
"Odcudzená bola len tá časť informačnej databázy, ktorá slúži na základnú všeobecnú orientáciu pre určených pracovníkov Úradu boja pri organizovanej kriminalite a je si ju teda možné na základe striktne stanovených pravidiel vyžiadať kedykoľvek, keď je to zo služobného dôvodu potrebné," vysvetlil Spišiak. Uniknuté informácie podľa neho nie sú prekážkou pre ďalšie operatívne rozpracovanie zločineckých skupín alebo vyšetrovanie konkrétnych káuz.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies