Mafia Corner a Cigánski diabli predstavili spoločnú skladbu

NETKY.SK • 6 Október 2014, 13:10 • 2 min
Mafia Corner a Cigánski diabli predstavili spoločnú skladbu

BRATISLAVA - Projekt Mafia Corner a hudobné zoskupenie Cigánski diabli zverejnili spoločnú skladbu s názvom Duj Duj Ajla.

slovakia

left justify in out

Tanečná pieseň v sebe podľa interpretov prepája ľudovú tvorbu a moderný zvuk. Producent Toy Boy pripravil demo nahrávku a Cigánski diabli nahrali časti, do ktorých pridali im vlastný naturel. "Hoci sme už robili veľa vecí mimo nášho žánru, ponuka od Mafia Corner nás prekvapila. Keďže práve s tanečnou scénou v tejto podobe sme skúsenosti nemali, povedali sme si, že to vezmeme ako výzvu a pôjdeme do toho. Priznám sa, zo začiatku sa nám to zdalo dosť divoké, ale mladí ľudia na to letia, tak sme to teda skúsili a myslím si, že sa pesnička podarila," vyjadril sa umelecký vedúci Cigánskych diablov Ernest Šarközi.

"Mám pocit, že naša hudba je v niektorých momentoch skôr pre náročnejšie publikum. Myslím si, že na diskotékach by sa veľa z nášho repertoáru zahrať nedalo, preto ma potešila myšlienka, že by sme mohli mať pesničku práve do klubov. Budem úprimná, na diskotéky nechodím, ale keby som počula túto skladbu, určite by ma nenechala chladnou a neostala by som v kúte," prezradila speváčka a violončelistka Silvia Šarköziová. 

 

"Za kým iným som mal ísť, ak nie za nimi? Okrem toho, že sú muzikanti na pohľadanie, ma prekvapili prístupom a ústretovosťou. Už na prvom stretnutí s Ernestom a Vanesskou som mal pocit, že sa táto spolupráca určite vydarí," dodal Toy Boy. 

 

Formácia Mafia Corner vznikla v roku 2013 ako spoločný projekt producentov Randyho Gnepu a Toy Boya. Prvý menovaný však pre pracovnú vyťaženosť už nie je jeho súčasťou. Spolupracovali napríklad s Petrom Lipom, Jarom Smejkalom alebo Dominikou Mirgovou. 

 

Orchester Cigánski diabli je osemčlenný súbor, ktorý zaznamenal obrovský ohlas nielen u publika, ale aj u hudobnej kritiky. Za sebou majú napríklad vystúpenia v prestížnych koncertných sálach ako je Berlínska filharmónia či Istanbulský Is Sanat, ale predstavili sa aj v Južnej Kórei, Anglicku, Austrálii, Kanade, Japonsku alebo Číne. Na konte majú albumy ako Cigánski diabli (2007), Diabolské Vianoce (2007), Dobré časy (2008) či Adagio & Furioso (2010). 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies