Maduro zatvára hranice s Brazíliou, chce zabrániť príchodu humanitárnej pomoci

NETKY.SK • 22 Február 2019, 07:24 • 2 min
Maduro zatvára hranice s Brazíliou, chce zabrániť príchodu humanitárnej pomoci

CARACAS - Venezuelský prezident Nicólas Maduro, ktorého veľká časť medzinárodného spoločenstva už označuje za neligitímneho prezidenta, sa rozhodol zatvoriť hranicu s Brazíliou, aby tak zabránil príchodu humanitárnej pomoci z tejto krajiny.

slovakia

left justify in out

Maduro naďalej tvrdí, že jeho krajina netrpí žiadnou krízou, napriek tomu, že z nej z ekonomických dôvodov ušli už milióny obyvateľov. Podľa Madura je účelom humanitárnej pomoci, ktorú sa do Venezuely snažia dostať Spojené štáty a mnohé iné krajiny, jeho zosadenie z postu prezidenta.

 

img


"To, čo robí americké impérium a jeho bábky, je medzinárodná provokácia," vyhlásil vo štvrtok Maduro v televíznom prejave, obkolesený predstaviteľmi venezuelskej armády. Ako dodal, rozmýšľa aj nad tým, že z rovnakých dôvodov ako hranicu s Brazíliou prikáže zatvoriť aj hranicu s Kolumbiou.

K hraniciam s Brazíliou sa vydali vo štvrtok ráno z venezuelskej metropoly Caracas troma autobusmi predstavitelia venezuelskej opozície na čele s jej lídrom Juanom Guaidóom, ktorého veľká časť medzinárodného spoločenstva uznáva za jediného legitímneho dočasného prezidenta krajiny. Podľa pôvodného plánu mali predstavitelia opozície doraziť v sobotu do hraničného mesta Pacaraima a prevziať tam zahraničnú humanitárnu pomoc z Brazílie.

 

img

Juan Guaidó



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona