Maduro sa vyhráža majiteľom podnikov znárodnením a väzením

NETKY.SK • 15 Máj 2016, 10:01 • 2 min
Maduro sa vyhráža majiteľom podnikov znárodnením a väzením

CARACAS - Venezuelský prezident Nicolás Maduro pohrozil, že v rámci núdzového stavu znárodní zatvorené továrne a ich vlastníkov posadí do väzenia.

slovakia

left justify in out

Informovala o tom dnes agentúra AP.

 

Maduro vyhlásil, že nariadi získať späť "výrobné zariadenia, ktoré ochromila buržoázia". Takisto varoval podnikateľov, ktorí zastavili výrobu, že im štát "nasadí putá".

 

Najväčší venezuelský distribútor potravín a nápojov Empresas Polar od minulého mesiaca zastavil prevádzku svojho posledného závodu na výrobu piva v krajine. Firma ako dôvod udáva nedostatočný prístup k tvrdej mene, ktorá by umožnila nákup výrobných surovín.

 

Maduro obvinil Polar a ďalšie spoločnosti zo snahy destabilizovať ekonomicky rozvrátenú krajinu tým, že údajne zveličujú nedostatok tovaru na trhu - od potravín, až po lieky či toaletný papier.

 

Na ropu bohatá Venezuela v súčasnosti zápasí s ekonomickými ťažkosťami z veľkej časti v dôsledku náhleho poklesu cien tejto suroviny na svetových trhoch. Krajinu v posledných mesiacoch navyše postihla i energetická kríza, keďže dlhotrvajúce sucho spôsobilo nedostatok vody v hydroelektrárni pokrývajúcej väčšinu tamojšej spotreby. V krajine je od polovice januára vyhlásený núdzový stav a 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona