Maduro: Protesty vyvolali Američania, chcú našu ropu

NETKY.SK • 8 Apríl 2014, 17:26 • 2 min
Maduro: Protesty vyvolali Američania, chcú našu ropu

CARACAS - Prebiehajúce protesty proti venezuelskému prezidentovi Nicolásovi Madurovi sú dielom Spojených štátov, ktoré sa chcú týmto spôsobom zmocniť ropných zásob v krajine.

slovakia

left justify in out

V najnovšom exkluzívnom rozhovore pre britský denník The Guardian to povedal samotný Maduro. "Snažia sa vnútiť svetu myšlienku, že protesty sú akousi verziou arabskej jari," vyhlásil. "Ale vo Venezuele sme už mali našu vlastnú jar - našu revolúciu, ktorá nám otvorila dvere do 21. storočia," uviedol venezuelský prezident. Američania sa podľa neho prostredníctvom podpory protestov "snažia ukoristiť venezuelskú ropu".

 

Venezuela, ktorá disponuje najväčšími zásobami ropy na svete, je hlboko polarizovaná, čo sa prejavilo v minuloročných prezidentských voľbách vyhlásených po úmrtí prezidenta Huga Cháveza. Socialista Maduro ako nástupca zosnulého prezidenta Huga Cháveza vtedy porazil opozičného kandidáta Henriqueho Caprilesa len s tesným náskokom a politický rozkol sa odvtedy ešte viac prehĺbil v dôsledku oslabovania ekonomiky krajiny. Demonštrácie proti Madurovi si doteraz vyžiadali 39 životov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona