Maduro: Producenti ropy sú tesne pred dohodou o stabilizácii cien

NETKY.SK • 19 September 2016, 10:18 • 2 min
Maduro: Producenti ropy sú tesne pred dohodou o stabilizácii cien

CARACAS - Producenti Organizácie krajín vyvážajúcich ropu (OPEC) rovnako ako producentské štáty mimo OPEC stoja podľa slov venezuelského prezidenta Nicolasa Madura tesne pred dohodou o stabilizácii ropných trhov. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Dohoda by mohla byť oznámená ešte tento mesiac, uviedol Maduro v nedeľu (18. 9.) na okraji stretnutia producentov, ktorí nie sú súčasťou kartelu OPEC. Generálny tajomník OPEC Mohammed Barkindo podľa správy alžírskej tlačovej agentúry APS vyhlásil, že štáty kartelu môžu zvolať mimoriadne zasadnutie, na ktorom by sa diskutovalo o cenách ropy. Predpokladom však je, že medzi krajinami bude na neformálnom stretnutí, ktoré sa bude zakrátko konať v Alžírsku, panovať zhoda.

 

Ceny čierneho zlata sú dlhodobo pod tlakom. Dôvodom je nadmerná ponuka na trhu. OPEC okrem toho počíta s tým, že krajiny, ktoré nie sú súčasťou kartelu, budú na budúci rok ťažiť ešte viac, než sa doteraz predpokladalo. Nadmerná ponuka a boj o podiely na trhu majú negatívny vplyv na ceny už približne 2,5 roka.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies