Maduro ponúkol Trumpovi pomoc v boji proti drogám

NETKY.SK • 18 November 2017, 10:53 • 2 min
Maduro ponúkol Trumpovi pomoc v boji proti drogám

CARACAS - Venezuelský prezident Nicolás Maduro, ktorého najvyšších politických činiteľov Washington obvinil z obchodovania s nelegálnymi omamnými látkami, ponúkol v noci na sobotu pomoc americkému prezidentovi Donaldovi Trumpovi v boji proti obchodovaniu s drogami. Informovala o tom agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo financií USA už skôr zaradilo na čiernu listinu vysokopostavených venezuelských činiteľov vrátane viceprezidenta Tarecka El Aissamiho a ministra vnútra Néstora Reverola na základe obvinení z údajnej účasti na obchodovaní s drogami zo susednej Kolumbie do Severnej Ameriky, píše Reuters.

 

Podľa Madura ide o ohováranie a vyzval USA, aby urobilo viac pre zníženie spotreby drog.

 

"Prezident Trump, ak naozaj chcete bojovať proti obchodovaniu s drogami, ktoré zničilo americkú mládež a zaplavilo krajinu drogami z Kolumbie, máte vo mne spojenca," uviedol Maduro v televíznom vysielaní. Zároveň vyzval, aby obe krajiny v tomto boji spojili svoje sily.

 

Spojené štáty od augusta uvalili na Venezuelu niekoľko sérií sankcií, ktoré postihli už desiatky tamojších činiteľov a spoločností.

 

Reagovali tak na represívne zásahy vlády voči opozícii a vytvorenie nového ústavodarného zhromaždenia s prakticky neobmedzenými právomocami. Počas protestov proti zhromaždeniu a prepísaniu ústavy zahynuli vo Venezuele desiatky ľudí.

 

Trump sa v auguste vyjadril, že ohľadne krízy vo Venezuele nevylučuje ani vojenskú možnosť, bližšie ju však nešpecifikoval. Caracas toto vyjadrenie označil za vojnové štvanie ohrozujúce stabilitu celej Latinskej Ameriky.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona