Mads Mikkelsen stvárni vo filme Rogue One otca hlavnej hrdinky

NETKY.SK • 30 Apríl 2016, 10:36 • 2 min
Mads Mikkelsen stvárni vo filme Rogue One otca hlavnej hrdinky

BRATISLAVA - Dánsky herec Mads Mikkelsen sa v očakávanej snímke Rogue One, ktorá príde do kín ako prvý z plánovaných samostatných filmov zo sveta Star Wars, predstaví ako otec hlavnej hrdinky Jyn. Päťdesiatročný rodák z Kodane to prezradil pre britskú televíziu Sky News.

slovakia

left justify in out

Ako tiež uviedol, spočiatku sa účinkovania vo filme obával. "Nebol som si istý, či budem mať na sebe oblek Stormtroopera alebo niečo podobné. Nebol som si istý, či sa do toho hodím. Čítal som ale scenár a bol nádherný," povedal, pričom však odmietol prezradiť, či sa v novinke objaví aj Darth Vader.


Príbeh snímky Rogue One sa bude odohrávať pred udalosťami z filmu Hviezdne vojny IV - Nová nádej (1977) a priblíži skupinu rebelov, ktorí sa pokúsia ukradnúť plány Hviezdy smrti. V úlohe spomínanej Jyn diváci a diváčky uvidia Felicity Jones. Herecké obsadenie dopĺňajú Forest Whitaker, Diego Luna či Ben Mendelsohn. Film v réžii Garetha Edwardsa sa má do slovenských kín dostať 15. decembra.

 

Mads Mikkelsen je známy napríklad zo snímok ako Kráľ Artuš (2004), Adamove jablká (2005), Casino Royale (2006), Vzkriesenie Valhaly (2009), Súboj Titanov (2010), Traja mušketieri (2011) či Kráľovská aféra (2012). Za úlohy v snímkach Po svadbe (2006), Flammen & Citronen (2008) a Hon (2012) ho nominovali na Európsku filmovú cenu v kategórii Najlepší herec, pričom v roku 2011 mu udelili špeciálnu cenu za výnimočné výkony vo svetovom filme.

 

Posledná menovaná snímka mu v roku 2012 vyniesla cenu pre najlepšieho herca na festivale v Cannes. V rokoch 2013 - 2015 účinkoval v titulnej úlohe seriálu Hannibal. Najnovšie sa predstavil v snímke O kuratách a ľuďoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies