Madridská polícia má pre svojich psích zamestnancov novinku: Týmto im budú znižovať stres!

NETKY.SK • 6 Apríl 2018, 13:30 • 2 min
Madridská polícia má pre svojich psích zamestnancov novinku: Týmto im budú znižovať stres!

Policajní psi v Madride budú mať odteraz v službe menej stresu!

slovakia

left justify in out

Madridská mestská polícia má vo svojej jednotke aj 22 psov, ktorí pomáhajú pri najrôznejších akciách spojených napríklad s hľadaním drog, výbušnín i nezvestných ľudí. Sú bezpochyby veľkým prínosom, preto im chce mesto zabezpečiť čo najlepšie podmienky. Stresové vypätie im budú znižovať netradičnou metódou.

 

Niektoré štúdie potvrdili, že vážna hudba má schopnosť stimulovať niektoré vnemy, akým je aj priestorové videnie. Zároveň u zvierat vraj odbúrava úzkosť. Tento jav sa v odborných kruhoch nazýva Mozartov efekt.

 

Čatár, ktorý ma za úlohu starať sa o psov, vyzdvihuje dôležitosť dostatočného odpočinku. Len tak dokáže zviera pohotovo reagovať v situáciách, ktoré si to vyžadujú. Je presvedčený, že na to, aby štvornohí policajti podali výkon, nevyhnutne potrebujú adekvátnu renováciu svojich kotercov. Okrem počúvania Mozartových symfónií by sa tu preto mala inštalovať aj klimatizácia. Tá v letných horúčavách zabezpečí príjemný chládok a v zime, naopak, zahreje.

 

img

Zdroj: Facebook



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies