Madonna si prezerá humanitárne projekty exmanžela Seana Penna

NETKY.SK • 26 November 2013, 09:20 • 2 min
Madonna si prezerá humanitárne projekty exmanžela Seana Penna

PORT-AU-PRINCE - Speváčka Madonna je na Haiti, kde si prezerá humanitárne projekty, na ktoré dohliada jej exmanžel a herec Sean Penn po ničivom zemetrasení v karibskej krajine v roku 2010. Oznámil to v pondelok americký herec, na ktorého sa odvolávala tlačová agentúra AP.

slovakia

left justify in out

Penn v krátkom telefonáte s agentúrou povedal, že Madonnu, s ktorou "udržiava už roky skvelé priateľstvo", pozval na návštevu Haiti niekoľkokrát a prišla aj so svojím synom Roccom. Herec dodal, že pricestovali pred "pár dňami" a nevie, na ako dlho. "Je tu, navštevuje a spoznáva rôzne miesta. Dala si tú námahu prísť sem a som tým nadšený," uviedol Penn.

Madonna už zverejnila množstvo fotografií na sociálnej sieti Instagram. Na jednej je zachytená s ľuďmi v novej nemocnici, postavenej priekopníkom v oblasti verejného zdravotníctva Dr. Paulom Farmerom v centrálnej časti Haiti. Pod snímkou je text: "Revolúcia lásky na Haiti." Ďalšia fotografia zachytáva pohľad na hory za súmraku, pod ňou sa nachádza text: "Západ slnka na Haiti. Toto je raj!"

Penn pracuje ako veľvyslanec s osobitným určením pre Haiti od začiatku roka 2012. Získal uznanie za prácu vo funkcii šéfa humanitárnej skupiny, ktorú založil po obrovskom zemetrasení. Má názov J/P Haitian Relief Organization. Skupina sa zameriava na výstavbu bytov a na premiestňovanie tisícov ľudí z golfového ihriska, z ktorého sa stala jedna zo stoviek dočasných osád zriadených narýchlo po prírodnej katastrofe.

Pennova skupina nedávno sponzorovala päť haitských bežcov, ktorí sa zúčastnili newyorského maratónu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies