Madonna sa vzdeláva, dala na štúdium koránu!

NETKY.SK • 9 Október 2013, 07:37 • 2 min
Madonna sa vzdeláva, dala na štúdium koránu!

LOS ANGELES - Americká speváčka Madonna sa začala venovať štúdiu Koránu.

slovakia

left justify in out

"Staviam dievčenské školy v islamských krajinách a čítam Korán. Myslím, že je dôležité študovať všetky sväté knihy," vysvetlila v rozhovore pre magazín Harper's Bazaar 55-ročná hviezda.

Madonna pochádza z rímskokatolíckej rodiny a v roku 1998 sa začala venovať kabalistike, ktorá je tiež považovaná za formu mysticizmu. O jej zmene vyznania sa však často hovorilo aj ako o imidžovej záležitosti. "Mysleli by ste si, že štúdium mystickej interpretácie Starého zákona a snaha porozumieť tajomstvám vesmíru, sú neškodné. Nikomu som neubližovala, iba som chodila na prednášky a písala si poznámky. Snažila som sa stať lepším človekom," obhajovala svoju záľubu v kabale speváčka. 

Madonna, celým menom Madonna Louise Ciccone, patrí k najvplyvnejším hudobníčkam všetkých čias a mnohí ju označujú za kráľovnú popu. V roku 1983 vydala eponymný sólový debutový album, z ktorého pochádza prvý singel Everybody. Ten sa stal tanečným hitom a Madonnina hviezda odvtedy prudko stúpala, keďže nasledovali úspešné nahrávky ako Like a Virgin (1984), True Blue (1986), Like a Prayer (1989) či Erotica (1992), ktorými posúvala hranice v mainstreamovej populárnej hudbe. Odvtedy vydala ďalšie štúdiovky, ako napríklad Ray Of Light (1998), Music (2000), Hard Candy (2008) alebo MDNA (2012). Medzi jej úspešné single patria skladby ako napríklad Like A Virgin, Material Girl, Papa Don't Preach, Like a Prayer, Express Yourself, Vogue, This Used to Be My Playground, Justify My Love, Frozen, Ray Of Light, Don't Tell Me, Music či 4 Minutes. Okrem hudby sa venuje navrhovaniu šiat, písaniu kníh pre deti či filmu. Zahrala si napríklad vo filmovom muzikáli Evita (1996), za výkon v ktorom získala Zlatý glóbus. V roku 2011 sa v kinách objavila romantická dráma W.E., ktorú režírovala. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona