Madonna sa pridá k ruskej skupine Pussy Riot na koncerte za ľudské práva

NETKY.SK • 30 Január 2014, 06:57 • 2 min
Madonna sa pridá k ruskej skupine Pussy Riot na koncerte za ľudské práva

NEW YORK - Americká speváčka Madonna ešte neskončila sériu svojich verejných vystúpení - nechala sa nahovoriť, že uvedie členky ruskej punkrockovej skupiny Pussy Riot na koncerte za ľudské práva v New Yorku, ktorý 5. februára usporiada organizácia Amnesty International (AI).

slovakia

left justify in out

Madonna (55) to dnes dopoludnia oznámila v sociálnych médiách, ktoré citovala tlačová agentúra AP.

V posledných dňoch je Madonna naozaj zaneprázdnená: v nedeľu 26. januára sa objavila na odovzdávaní amerických hudobných cien Grammy s rapovým duom Macklemore & Ryan Lewis a spievala aj s popovou hviezdou Miley Cyrusovou na vystúpení "MTV Unplugged", ktoré nahrali v utorok.

Madonna v odkaze na sociálnej sieti uviedla, že obdivuje Mariju Aľochinovú a Nadeždu Tolokonnikovovú z Pussy Riot. Obe mladé ženy len nedávno prepustili po takmer dvoch rokoch väznenia za výtržníctvo. Trest dostali za protestné vystúpenie v moskovskom pravoslávnom kostole, počas ktorého kritizovali ruského prezidenta Vladimira Putina.

Koncert, ktorý organizuje AI s názvom Bringing Human Rights Home, sa bude konať 5. februára v krytej aréne Barclays Center v newyorskej štvrti Brooklyn, kde popri Pussy Riot vystúpi aj americká alternatívna rocková skupina Imagine Dragons, speváčka a skladateľka Lauryn Hillová, rocková kapela The Flaming Lips a ďalší.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies