Madonna má najziskovejšie koncertné turné roka

NETKY.SK • 18 December 2012, 08:19 • 2 min
Madonna má najziskovejšie koncertné turné roka

Madonna má najziskovejšie koncertné turné roka - Celebrity Americká speváčka Madonna má najziskovejšie koncertné turné roka 2012. Zásluhou koncertov šnúry MDNA si na svoje konto pripísala 228 miliónov amerických dolárov (v prepočte približne 174 miliónov

slovakia

left justify in out

img

Americká speváčka Madonna má najziskovejšie koncertné turné roka 2012. Zásluhou koncertov šnúry MDNA si na svoje konto pripísala 228 miliónov amerických dolárov (v prepočte približne 174 miliónov eur). Päťdesiatštyriročná popová kráľovná turné odštartovala 31. mája v izraelskom Tel Avive a ukončí ho 22. decembra v argentínskej Córdobe. Aj keď bola táto šnúra najziskovejšou, kritici jej koncerty nehodnotili príliš pozitívne. Madonna si pozornosť vynucovala aj viacerými škandálmi, keď napríklad v Turecku ukázala svoj prsník, v Taliansku zadok a v USA provokovala so zbraňou len pár dní po tragickej streľbe v Denveri. Najbližšie pri Slovensku bola speváčka 29. júla, kedy sa predstavila na viedenskom Štadióne Ernsta Happela.

Druhým najziskovejším turné bolo tento rok Wrecking Ball Tour Brucea Springsteena a jeho E Street Bandu. Legendárny hudobník ho odštartoval 18. marca v Atlante a pre tento rok ukončil 12. decembra v New Yorku. V roku 2013 bude v turné pokračovať koncertmi v USA, Austrálii, Brazílii a Európe. Springsteen sa v rámci šnúry zastavil aj v okolí Slovenska, fanúšikovia si ho mohli vychutnať vo Viedni i v Prahe. Celkovo zaň muzikant zarobil 199 miliónov dolárov (zhruba 152 miliónov eur). Prvú trojku rebríčka najziskovejších turné uzatvára Angličan Roger Waters z legendárnej formácie Pink Floyd. Zásluhou The Wall Tour, v ktorom bude pokračovať aj v roku 2013, si na konto pripísal 186 miliónov dolárov (asi 142 miliónov eur). 

Približne 147 miliónov dolárov (zhruba 112 miliónov eur) zarobilo turné britskej skupiny Coldplay a tiež predstavenia Michael Jackson: The Immortal v podaní Cirque Du Soleil. Do prvej desiatky rebríčka najziskovejších turné sa dokázali dostať aj Lady Gaga, Kenny Chesney a Tim McGraw, Van Halen, Jay-Z a Kanye West a Andre Rieu. Mimochodom, iba jedno z 25 najziskovejších turné malo svoju zastávku na Slovensku. Išlo o bratislavský koncert Eltona Johna. Anglický hudobník sa 10. júla ukázal na Zimnom štadióne Ondreja Nepelu, ktorý nebol ani zďaleka vypredaný. 

Informácie pochádzajú z webovej stránky billboard.com. 

Najziskovejšie koncertné turné roka 2012: 
1. Madonna (228 miliónov amerických dolárov) 
2. Bruce Springsteen and the E Street Band (199 miliónov) 
3. Roger Waters (186 miliónov) 
4. Michael Jackson: The Immortal World Tour by Cirque Du Soleil (147 miliónov) 
5. Coldplay (147 miliónov) 
6. Lady Gaga (124 miliónov) 
7. Kenny Chesney a Tim McGraw (96 miliónov) 
8. Van Halen (54 miliónov) 
9. Jay-Z a Kanye West (46 miliónov) 
10. Andre Rieu (46 miliónov) 
11. Dave Matthews Band (41 miliónov) 
12. Barbra Streisand (40 miliónov) 
13. Jason Aldean (39 miliónov) 
14. Lady Antebellum (38 miliónov) 
15. Red Hot Chili Peppers (33 miliónov) 

Zdroj: SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies