Madeleine Albrightová s ďalšími bývalými veľvyslancami vyzvali Trumpa na udržanie finančnej podpory pre OSN

NETKY.SK • 26 Apríl 2017, 09:50 • 2 min
Madeleine Albrightová s ďalšími bývalými veľvyslancami vyzvali Trumpa na udržanie finančnej podpory pre OSN

NEW YORK - Deväť bývalých amerických veľvyslancov pri OSN sa v utorok vyslovilo proti obmedzeniu finančnej podpory pre túto svetovú organizáciu, ktoré chce presadiť administratíva prezidenta Donalda Trumpa.

slovakia

left justify in out

Výzvu určenú lídrom americkému kongresu podpísalo deväť bývalých ambasádorov, ktorí pôsobili v OSN za vlády republikánskych i demokratických prezidentov. Medzi signatármi sú Madeleine Albrightová, Susan Riceová, Samantha Powerová, John Negroponte či Thomas Pickering, informovala agentúra DPA.

 

"OSN je síce nedokonalá a potrebuje mnohé reformy, zostáva však nenahraditeľným nástrojom v rámci úsilia o globálnu stabilitu a prosperitu, na čom závisia aj záujmy a priority USA," uvádza sa v liste veľvyslancov. Madeleine Albrightová v tejto súvislosti na svojom twitterovom účte napísala, že "nič nestojí viac než chudoba a vojna".

 

Donald Trump v marci navrhol škrty pre rezort diplomacie a zahraničnú pomoc, vrátane výrazného zníženia finančnej podpory OSN a jej agentúr. Predstavitelia OSN varovali, že náhle zníženie financovania by mohlo vyvolať ďalšiu globálnu nestabilitu.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona