Madej: Kandidátom Smeru sa stal Jaromír Čižnár

NETKY.SK • 13 Jún 2013, 16:43 • 2 min
Madej: Kandidátom Smeru sa stal Jaromír Čižnár

BRATISLAVA - Kandidátom Smeru-SD na post generálneho prokurátora sa stal šéf bratislavskej krajskej prokuratúry Jaromír Čižnár. Vyhlásil to predseda ústavnoprávneho výboru parlamentu Róbert Madej (Smer-SD), ktorý dnes v Národnej rade (NR) SR Čižnárovu kandidatúru podal.

slovakia

left justify in out

"Vychádzame z odporúčania Rady prokurátorov SR z januára tohto roka. Mám za to, že je to kandidát, ktorý spĺňa odborné a morálne kvality na to, aby mohol zastávať túto významnú funkciu," zdôraznil Madej s tým, že oceňuje Čižnárovo rozhodnutie súhlasiť s kandidatúrou. "Má záujem pohnúť veci k lepšiemu," poznamenal s tým, že stav na generálnej prokuratúre je dlhodobo problematický.

Jaromíra Čižnára parlamentu nezáväzne odporučila Rada prokurátorov SR. Neobsadenie postu generálneho prokurátora považuje Rada za nepriaznivé nielen pre samotnú prokuratúru, ale pre celú spoločnosť.

Opozícia žiadneho kandidáta nepredložila, podľa Ľudovej platformy je riadne zvoleným kandidátom Jozef Čentéš a kým nebudú doriešené kauzy spojené s jeho voľbou na Ústavnom súde, žiadneho iného kandidáta predkladať nebudú.

Poslanci by mali voliť generálneho prokurátora na budúci týždeň na júnovej schôdzi NR SR, ktorá sa začne v utorok (18. 6.). Voľbe by malo predchádzať vypočutie kandidáta na ústavnoprávnom výbore v pondelok 17. júna.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona