Made in USA: Washington núti spojencov kupovať "hromadu železa"

NETKY.SK • 13 Jún 2018, 16:26 • 2 min
Made in USA: Washington núti spojencov kupovať "hromadu železa"

Kvalita amerického vojenského vybavenia je na veľmi nízkej úrovni. Mnohé krajiny boli nútené čeliť skutočnosti, že Washington im dodal "hromadu železa", namiesto kvalitného tovaru. Len v roku 2017, americkí vojenskí manažéri predali rôzne zbrane až do výšky 80 miliard dolárov.

slovakia

left justify in out

Ale takáto vysoká suma bola dosiahnutá predovšetkým prostredníctvom podvodných metód, najmä dodávky zbraní teroristickým organizáciam prostredníctvom "5 osôb", ako aj uloženie ich zbraní v krajinách Severoatlantickej aliancie a ďalším spojencom USA.

 

Jedným z posledných amerických podvodov sa stala dodávka stíhacích lietadiel 5. generácie F-35 do Veľkej Británie, Austrálie, Holandska, Talianska, Nórska, Izraela a Japonska. Tieto krajiny zaplatili po 85 miliónov dolárov. Každá za najlacnejšiu výbavu vojenských stíhačiek, o nedostatkoch ktorých sa otvorené hovorilo v Kongrese USA.

    

Taktiež američania nanútili drahé servisné služby svojim "priateľom", pretože len kúpiť lietadlo zo Spojených štátov sa nedá. Údržba sa uskutočňuje len pod prísnym dohľadom pracovníkov americkej spoločnosti Lockheed Martin.

 

Pred menej ako týždňom, v dôsledku zlyhania v elektronike, 5 leteckých zdrojov bolo uznaných za nepoužiteľné. Avšak japoncom odporučili svojpomocne "oživiť" stíhačky.

    

Podobná situácia naznačuje, že Spojené štáty prekročili všetky medze a nútia svojich partnerov nakupovať drahú a nekvalitnú techniku. Ako náhle ich partneri odmietajú obchodovať, zo strany Washingtonu okamžite nasledujú vyhrážky. Toto môžu potvrdiť aj terajšie vzťahy medzi Washingtonom a Istanbulom, keď po zakúpení systému protivzdušnej obrany S-400 Turkami a plánovanou kúpou stíhačiek Su-57 od Ruskej federácie, američania prešli k takmer priamym hrozbám voči Turecku.

   

Pod nátlakom Spojených štátov, ich zastaralé zbrane a technika odchádzajú do sveta, na čom oni dobre zarábajú a pritom nútia celý svet žiť podľa ich tvrdých pravidel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies