Maďarský zákon o dani z reklamy podľa EK porušuje pravidlá Únie

NETKY.SK • 4 November 2016, 16:32 • 2 min
Maďarský zákon o dani z reklamy podľa EK porušuje pravidlá Únie

BUDAPEŠŤ - Maďarský zákon o dani z reklamy je podľa Európskej únie napriek zmenám stále diskriminačný, pretože poskytuje selektívne výhody pre určité spoločnosti.

slovakia

left justify in out

Zákon by sa podľa EÚ mal zmeniť tak, aby bol v súlade s pravidlami únie. EÚ to uviedla v piatok. Svoj zákon o dani z reklamy z roku 2014 Maďarsko najprv v úvode roka 2015 na žiadosť EÚ pozastavilo, ale neskôr ho schválilo v zmenenej forme bez toho, aby Európsku úniu informovalo.


Progresívne zdanenie príjmov z reklamy sa považovalo za nástroj zameraný proti televíznej stanici RTL v snahe dostať ju pod kontrolu spojencov vlády. Materská spoločnosť televíznej stanice sídliaca v Luxemburgu preto podala na pôde Európskej únie sťažnosť.


Európska komisia (EK) v piatok uviedla, že zmeny v maďarskom zákone "úplne neriešia" jej obavy. V rámci zmien sa napríklad znížili sadzby dane, ale zachoval sa progresívny charakter zdaňovania. EK konštatovala, že hoci Maďarsko si môže samo rozhodovať o svojom daňovom systéme, nemalo by "neoprávnene uprednostňovať určité firmy pred inými."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona